10 μέρη του πλανήτη που απαγορεύεται να επισκεφθούμε… ακόμα και μετά τον κορωνοϊό!

259

Αγαπάτε τα ταξίδια και θέλετε να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του κόσμου; Αυτά τα μέρη όσο και να θέλετε να τα δείτε από κοντά, είναι αδύνατον παρόλο που η ιστορία τους συναρπάζει μέχρι και σήμερα.

Περιφέρεια Μοτούο, Κίνα

Αυτή είναι μια ιερή γη για τους Βουδιστές και δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί εκεί. Όποιος θέλει να νιώσει τη σοφία των αιώνων, πρέπει να περάσει από περάσματα στα άγρια βουνά. Υπάρχει μια μικρή σαθρή γέφυρα πάνω από την γέφυρα.

Εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου στην Σιών

Η εκκλησία αυτή είναι από τις πιο σημαντικές στην Αιθιοπία. Η Εκκλησία ισχυρίζεται, ότι έχει στην κατοχή της ένα ξύλινο κιβώτιο που φυλάσσονται οι πλάκες με τις 10 εντολές, για τα τελευταία 3.000 χρόνια.

Παρθένοι μοναχοί αφιερώνουν την ζωή τους στην φύλαξη του κιβωτίου. Βέβαια, κανείς δεν το έχει δει ποτέ με τα μάτια του για να να μπορεί να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Σύμφωνα με έναν παραδοσιακό μύθο ο Menelik ήταν γιος της βασίλισσας του Σαβά και του βασιλιά Σολομώντα. Όταν κάποια στιγμή αργότερα ο Menelik πήγε να επισκεφθεί τον πατέρα του και επέστρεψε στην Αιθιοπία με τους πρωτότοκους γιους του, ένας από αυτούς έκλεψε κρυφά το κιβώτιο. Ο βασιλικός γιος θεώρησε, ότι από την στιγμή που δεν έγινε κανένα κακό, θα πρέπει να ήταν θέλημα Θεού.

Ilha da Queimada Grande (Το νησί των φιδιών)

Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται 90 μίλια από την ακτή Santos στην Βραζιλία. Εδώ υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη από χρυσές οχιές, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του πλανήτη. Λέγεται, ότι το δηλητήριο τους μπορεί λιώσει το δέρμα γύρω από την περιοχή του τσιμπήματος. Σύμφωνα με το VICE, το δηλητήριο τους είναι τόσο σπάνιο που μπορεί να πουληθεί μέχρι και 30.000 δολάρια στην μαύρη αγορά.

Νησί North Sentinel στον Ινδικό Ωκεανό

Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, καθώς οι κάτοικοί του αρνούνται να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο και σκοτώνουν όποιον προσπαθεί να πάει στο νησί. Επίσης, οι ντόπιοι δεν έχουν κανένα τρόπο να καταπολεμήσουν τις διάφορες ασθένειες. Το νησί είναι σε μέγεθος όσο το Μανχάταν και η κυβέρνηση της Ινδίας στην οποία ανήκει έχει κηρύξει την περιοχή μη προσβάσιμη από το κοινό.

Εγκαταστάσεις φυλής Τζαβάρι, Βραζιλία

Στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και Περού οι επιστήμονες βρήκαν έναν τελείως αποκομμένο πολιτισμό. Οι 150 κάτοικοί του θεωρούνται απόγονοι των σκλάβων. Αποφεύγουν κάθε επαφή με τον έξω κόσμο και ζουν σε αρμονία με την φύση. Οι Αρχές ανησύχησαν για την ασφάλεια των ιθαγενών και απέκλεισαν την περιοχή.

Μέκκα και Μεδίνα

Μόνο οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Αλλάχ μπορούν να δουν από κοντά αυτά τα εντυπωσιακά τζαμιά. Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στους μη μουσουλμάνους. Η παραβίαση τιμωρείται με θάνατο κάτω από τον νόμο της Σαρία.

Mezhgorye, Ρωσία

Το Mezhgorye είναι μια κλειστή πόλη της Ρωσίας που ιδρύθηκε το 1979 και στην οποία πιστεύεται πως κατοικούν όσοι εργάζονται στο άκρως απόρρητο όρος Yamantaw. Το Yamantaw έχει ύψος 1640 μέτρα και είναι το ψηλότερο βουνό στα νότια Ουράλια.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως στο Yamantaw και στο Kosvinsky (600 χλμ βορειότερα) υπάρχουν μυστικές πυρηνικές εγκατάσταση ή/και καύσιμα. Από τους δορυφόρους τους οι ΗΠΑ έχουν δει μεγάλες ανασκαφές, όπως στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Σε κοντινό σημείο έχουν χτιστεί δύο φυλάκια, το Beloretsk-15 και το Beloretsk-16.

Παρά το ότι οι ΗΠΑ έχουν ρωτήσει επανειλημμένα για το είδος των εγκαταστάσεων, η ρωσική κυβέρνηση τους έχει δώσει διάφορες απαντήσεις όπως ότι πρόκειται για περιοχή εξόρυξης, αποθήκη για τους ρωσικές θησαυρούς, χώρο αποθήκευσης τροφίμων, καθώς και καταφύγιο για τους ηγέτες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.”

Bohemian Grove, H.Π.Α.

Περίπου 75 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο υπάρχει το Redwood, μια περιοχή 2.700 στρεμμάτων, που ονομάζεται Bohemian Grove. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του Ιουλίου, συγκεντρώνονται οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι άντρες του κόσμου για να πιουν ένα ποτό και να ανταλλάξουν μυστικές συνομιλίες. Για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στην συγκεκριμένη λέσχη, πρέπει να είσαι μέλος του Bohemian Group. Παρόλα αυτά έχουν υπάρξει μερικοί που μπόρεσαν να εισχωρήσουν στην λέσχη, όπως ο σκηνοθέτης Alex Jones, που τρύπωσε μέσα με μια κρυφή κάμερα και ο συντάκτης του Vanity Fair, Alex Shoumatoff, που συνελήφθη για παράνομη είσοδο το 2008.

Έρημος Ντανακίλ, Αιθιοπία

Ο πόλεμος στα σύνορα της Αιθιοπίας δεν σταματάει ποτέ και οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται αυτό το μέρος. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ήταν το σπίτι των ανθρωπίδων (μεγάλοι πίθηκοι που πιθανόν ήταν οι πρόγονοί μας).

Σπήλαιο Λασκώ, Γαλλία

Το Lascaux ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία το Σεπτέμβριο του 1940 και παρέχει πολλές πληροφορίες για την προϊστορική τέχνη και την προέλευση του ανθρώπου.

Το 1979, μαζί με άλλα σπήλαια στην κοιλάδα Vézère, το Lascaux τιμήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο παρελθόν η σπηλιά ήταν προσβάσιμη από το κοινό, αλλά μετά ανακαλύφθηκε ένας μύκητας, που πιστεύεται, ότι οφείλεται στο σύστημα εξαερισμού που εγκαταστάθηκε και στους συχνούς επισκέπτες. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη και έτσι οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν το 2008 να κλείσουν την σπηλιά για 3 μήνες, ακόμα και για τους ερευνητές.