5 βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχεις μαζί σου σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό!

55

Στην παρακάτω λίστα περιλαμβάνονται όχι αυτά που νομίζεις, αλλά όλα τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου, πριν από το ταξίδι σου στο εξωτερικό και δυστυχώς τα αγνοείς. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα μάθεις για να είσαι ετοιμοπόλεμος στα ξένα.

Φωτοτυπίες των προσωπικών σου εγγράφων
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου το boarding pass και το διαβατήριο ή την ταυτότητά σου. Όπως επίσης ότι σε περίπτωση που, χτύπα ξύλο, τα χάσεις, χάθηκες. Προετοιμάσου καταλλήλως και φρόντισε να κρατάς πάνω σου φωτοτυπίες των προσωπικών σου εγγράφων: διαβατηρίου, ταυτότητας, βίζας, διπλώματος οδήγησης και οτιδήποτε άλλο πιστεύεις ότι χρειάζεσαι. Διαφορετικά, το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Φωτογράφισε με το smartphone σου τα προσωπικά σου έγγραφα και στείλε τις φωτογραφίες που τράβηξες με email στον εαυτό σου. Τόσο απλά.

Φορητό φαρμακείο
Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, γι’ αυτό προνόησε και εξοπλίσου με ένα μίνι φαρμακείο ταξιδιού, όπως εκείνο που έχεις στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου. Γέμισέ το με παυσίπονα, γάζες, τραυμαπλάστ, οινόπνευμα, αντιβιοτικά και αντισταμινικά και ας ευχηθούμε όλοι μαζί, αχρείαστο να είναι.

Άνετα παπούτσια
Επειδή ένα ταξίδι στο εξωτερικό προϋποθέτει πολύ περπάτημα στην πόλη, προκειμένου να ανακαλύψεις τις ομορφιές της, εφοδιάσου με ένα ζευγάρι άνετα, κλειστά παπούτσια, κατά προτίμηση sneakers ή λευκά trainers για να μην χάσεις το στυλ σου ούτε στην εξόρμησή σου στα ξένα.

Σακίδιο πλάτης
Το αμέσως επόμενο απαραίτητο αντικείμενο που χρειάζεσαι για το ταξίδι σου, μετά τα αθλητικά παπούτσια, είναι ένα ευρύχωρο σακίδιο πλάτης γιατί δε θα χωρέσουν όλα στην βαλίτσα, μέσα στο οποίο θα μπορέσεις να χωρέσεις όλα εκείνα που έχεις άμεση ανάγκη: πορτοφόλι, προσωπικά έγγραφα, κινητό, φωτογραφική κάμερα, χάρτες, κάτι να φας, κάτι να πιεις, κάτι να φορέσεις σε περίπτωση που το κρύο τρυπάει το κοκαλάκι σου.

Αντάπτορα πρίζας και σταθεροποιητή τάσης
Μπορεί να σου φαντάζουν ως υπερβολή και πολυτέλεια, αλλά σε διαβεβαιώνουμε πως κάθε άλλο παρά αυτό δεν είναι. Ο πρώτος θα σε βοηθήσει να μπορείς να συνδέσεις τον φορτιστή του κινητού ή της κάμεράς σου σε οποιοδήποτε είδος πρίζας, ενώ ο δεύτερος θα σε γλιτώσει από το να καψαλιστεί το λάπτοπ σου, σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή ρεύματος ή αυξομείωση της τάσης του.

 

Πηγή: Askmen