Ποιος λαός λατρεύει να επισκέπτεται την Ελλάδα;

50

Είναι γεγονός πως η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό διακοπών, καθώς κάθε χρόνο την επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες. Ανάμεσά τους και οι κάτοικοι της γειτονικής Βουλγαρίας, οι οποίοι φαίνεται ότι αγαπούν πολύ τη χώρα μας.

Δεν είναι εξάλλου λίγες οι φορές, που ξένα μέσα όπως η Telegraph και οι New York Times, εκθειάζουν τη χώρα μας. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών που επιλέγουν οι Βούλγαροι για τις διακοπές τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ανάλυσης Τουριστικών Δεδομένων της χώρας, εξετάζοντας το «τμήμα» των ταξιδιών, που αφορά κυρίως τις περιόδους των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ελλάδα και Σερβία στις πρώτες προτιμήσεις των Βουλγάρων

Φέτος αναμένεται να ταξιδέψουν περισσότεροι από 140.000 Βούλγαροι στο εξωτερικό για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στις πρώτες θέσεις των προορισμών είναι χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως η Ελλάδα και η Σερβία.

Συνολικά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό περίπου μισό εκατομμύριο Βούλγαροι, ορισμένοι εκ των οποίων θα επιλέξουν -βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου- χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία (μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2019) προκύπτει ότι, οι περισσότεροι Βούλγαροι που προετοίμασαν τις διακοπές τους, επέλεξαν ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και τουριστικά «πακέτα», των οποίων η τιμή είναι υψηλότερη κατά 12%, σε σχέση με πέρυσι.

 

Πηγή: iefimerida.gr