Βόλτες στην εποχή του κορωνοϊού: 5 ιδανικά μέρη για μοναχικούς περιπάτους

1.542

Η Αθήνα διαθέτει μέρη που δεν θυμίζουν σε τίποτα το χάος της πόλης. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο ο θόρυβος και τα ψηλά άχαρα κτήρια χάνονται και την θέση τους παίρνουν κατάφυτες πλαγιές, μονοπάτια και λόφοι με απεριόριστη θέα! Απολαύστε μία βόλτα κάπως πιο απομονωμένη, μακριά από… μικρόβια.

Άλσος Βεϊκου

Το συνολικής έκτασης 217 στρεμμάτων πάρκο έχει απ’ όλα και αποτελεί την ιδανική επιλογή απόδρασης από την «ασφυξία» του κέντρου της Αθήνας.

Στον χώρο του άλσους υπάρχουν επίσης γήπεδα τένις, ανοιχτή πισίνα, κολυμβητήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο, και κλειστό γήπεδο μπάσκετ/ βόλεϊ.

Είτε πεζός είτε με ποδήλατο το η φύση του άλσους Βεϊκου δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους.

Υμηττός και Άλσος Καισαριανής

Μια βόλτα στα χωμάτινα μονοπάτια που διατρέχουν τις κατάφυτες πλαγιές του Υμηττού με τις μυρωδιές του βρεγμένου χώματος να πλημμυρίζει τις διαδρομές σας, θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε μόλις 20 λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.

Απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, η περίφημη Μονή Καισαριανής, κτισμένη επάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού της Δήμητρας, κίονες του οποίου στέκονται ακόμα στο προαύλιο της, το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο και ο βυζαντινός Πύργος της Ανθούσσας.

 

Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου και λίμνη Μπελέτσι

Μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, τα θερινά ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, είναι ένα ιδανικό μέρος για βόλτα. Η πρόσβαση επιτρέπεται από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου, ενώ με την τεράστια έκταση του, μπορείτε να περιπλανηθείτε, να κάνετε ποδήλατο και πικνίκ, και γενικά είναι το τέλειο μέρος για μια επιστροφή στη φύση. Μπορείτε να συνδυάσετε την εξόρμηση σας εκεί και με μια βόλτα στη τεχνητή λίμνη Μπελέτσι, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, και δημιουργήθηκε το 1977.

Λόφος Φιλοπάππου & Λόφος Στρέφη

Οι δυο αυτοί λόφοι αποτελούν δύο μικρούς πνεύμονες πρασίνου και αισιοδοξίας μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Όποιον από τους δυο λόφους και αν επιλέξεις η θέα που προσφέρουν είναι εξίσου μοναδική.