Δείπνο στον βυθό της θάλασσας: Αυτό είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης!

49

 

Με κομμένη την ανάσα θα απολαμβάνουν το φαγητό τους οι πελάτες του πρώτου υποθαλάσσιου εστιατορίου της Ευρώπης το οποίο άνοιξε στη Νορβηγία τον περασμένο Μάρτιο.

Το Under βρίσκεται στο νότιο άκρο της χώρας και εξωτερικά μοιάζει με έναν τεράστιο τσιμεντένιο σωλήνα, μερικώς βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα.

Βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και οι τοίχοι του έχουν χτιστεί έτσι ώστε να αντέχουν ακόμα και τις πιο ακραίες συνθήκες στη θάλασσα.

Το όνομά του έχει διπλή σημασία για τους Νορβηγούς, αφού η λέξη «under» σημαίνει και «θαύμα» στη γλώσσα τους.

Σχεδιάστηκε από την νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snohetta, που έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Νορβηγία, αλλά και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Rune Grasdal, ένα από τα οφέλη του εστιατορίου είναι η σύνδεση της φύσης με τη γη. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα να αισθανθείτε ασφαλείς κάτω από τη θάλασσα, με έναν πολύ δραματικό τρόπο αφού θα κατεβείτε περνώντας από έναν σωλήνα.

Το εστιατόριο έχει τρία επίπεδα χωρητικότητας 100 ατόμων. Στην είσοδό του θα υπάρχει ένα μπαρ, ενώ στη συνέχεια θα βρίσκεται η τραπεζαρία. Ο Grasdal τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να νιώσουν ασφάλεια και να μην τους πιάσει κλειστοφοβία.

Όσο για την κουζίνα του, στο μενού περιλαμβάνονται 18 πιάτα, τα οποία βασίζονται σε τοπικά υλικά και θαλασσινά, ενώ κοστίζει έως 3.700 κορώνες (περίπου 380€) το άτομο, συμπεριλαμβανομένων των ποτών.