Βόλος: Kανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις Σποράδες

19

Κανονικά εκτελούνται από το λιμάνι του Βόλου όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των οχηματαγωγών και των ταχύπλοων πλοίων προς τα νησιά των Σποράδων, παρά την 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Στις 8 το πρωί απέπλευσε, χωρίς κανένα πρόβλημα, το οχηματαγωγό «Blue Star Naxos» για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Πέντε λεπτά αργότερα αναχώρησε το ταχύπλοο «Ερατώ» με τους ίδιους προορισμούς και στις 08:30, χωρίς καθυστέρηση, το οχηματαγωγό «Πρωτεύς» με προορισμούς Σκιάθο, Γλώσσα, Σκόπελο και Μαντούδι.

Επίσης, το Flying Cut πρόκειται να αποπλεύσει στις 14:15 για τα νησιά των Σποράδων αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Παράνομη η απεργία της ΠΝΟ, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Προσφυγή εναντίον της απόφασης της ΠΝΟ είχε καταθέσει ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας-ΣΕΕΝ).

Το Πρωτοδικείο στην ίδια απόφασή του, απέρριψε παράλληλα το αίτημα των ακτοπλόων να απαγορευθεί στο μέλλον ανάλογη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα, να επιβληθεί στη διοίκηση της ΠΝΟ χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και να γίνει προσωπική κράτηση τριών μηνών των μελών της σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της δικαστικής απόφαση από το διοικητικό της συμβούλιο.