Αυτοί είναι οι καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ευρώπη για όσους δεν χόρτασαν ήλιο και θάλασσα

118

Το καλοκαίρι σιγά σιγά κάνει τον κύκλο του, ενώ οι περισσότεροι παραθεριστές έχουν επιστρέψει στις βάσεις αλλά και τις εργασίες τους. Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απελπιζόμαστε, μιας και το φθινόπωρο είναι αντικειμενικά μια από τις ομορφότερες εποχές του χρόνου, η οποία μάλιστα ενδείκνυται για τη διοργάνωση εκδρομών.

Όσοι λοιπόν δεν χορτάσατε τις διακοπές του καλοκαιριού, μπορείτε -εφόσον έχετε κάποια χρήματα στην άκρη- να επενδύσετε στο φθινόπωρο.

Η βρετανική έκδοση της HuffPost προτείνει -με βάση σχετική λίστα του Trip Advisor– επτά φθινοπωρινούς προορισμούς στους οποίους ο ήλιος θα συνεχίσει να λάμπει και τους επόμενους μήνες.

Ένας από αυτούς είναι και ένα ελληνικό νησί.

Αυστρία

Μεταξύ άλλων, αν επισκεφτείτε τη χώρα τη δεδομένη περίοδο, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και ένα φεστιβάλ γιόγκα που διεξάγεται ετησίως στο βουνό αλλά και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πεζοπορίας.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία με μέση θερμοκρασία το φθινόπωρο στους 23 βαθμούς Κελσίου, θεωρείται από πολλούς η καλύτερη επιλογή για την εποχή αυτή. Το Σεπτέμβριο γίνεται μεταξύ άλλων η συγκομιδής του κρασιού, μια ιδιαίτερα όμορφη διαδικασία στην οποία έχει την ευκαιρία να εμπλακεί κανείς.

Ισπανία

Οι φθινοπωρινοί μήνες είναι οι καλύτεροι για να βρεθεί κάποιος και στην Ισπανία. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές εξάλλου οι πτήσεις είναι σημαντικά φθηνότερες. Και εκεί τα φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα για τη συγκομιδή του κρασιού είναι αναρίθμητα. Τα πιο σημαντικά είναι το «La Rioja» και το «Jerez» στην Ανδαλουσία.

Σαντορίνη

Σύμφωνα με τη λίστα του Trip Advisor για το 2019, το ελληνικό αγαπημένο των τουριστών νησί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για ταξίδια ολόκληρο το χρόνο. Τα λευκά σπιτάκια με τις μπλε οροφές δημιουργούν ένα θεαματικό τοπίο για να θαυμάσει κανείς το ηλιοβασίλεμα απολαμβάνοντας παράλληλα την ελληνική κουζίνα.

Τουρκία

Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί επίσης έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς για το φθινόπωρο, διάστημα κατά το οποίο παραμένει ακόμα ζεστή. Η βρετανική έκδοση της HuffPost προτείνει το Μπλε Τζαμί ως το πρώτο αξιοθέατο που πρέπει κανείς να επισκεφτεί. Συνιστά επίσης μια επίσκεψη στο Πάρκο Γκιουλχανέ και το Παζάρι των Μπαχαρικών.

Κροατία

Ένα καταφύγιο για τους εύπορους κυρίως τουρίστες, η Κροατία με μέση θερμοκρασία στους 23 βαθμούς Κελσίου, φημίζεται για τα πάρκα και τις πλατείες της που αξίζουν όσο πουθενά. Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου λαμβάνει χώρα ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ευρώπη, το Outlook.

Mάλτα

Πρόκειται για έναν ακόμα ζεστό και σχετικά φθηνό προορισμό που ενδείκνυται για το φθινόπωρο. Μια μονάχα ώρα μακριά από το Ηνωμένο Βασίλειο, περιτριγυρίζεται από τη Μεσόγειο ενώ φημίζεται για τα ιστορικά αξιοθέατά της.