Αυτά είναι τα πιο παράξενα μέσα μεταφοράς!

1.444

Ξεχάστε τα ταξί, τα λεωφορεία και τα μετρό! Αυτοί είναι οι πιο συναρπαστικοί τρόποι για να περιηγηθείτε σε πόλεις. Βάρκες από καλαμιές, τρένα από μπαμπού αλλά και λεωφορεία του νερού δίνουν άλλο νόημα στις μετακινήσεις.

Ψάθινα έλκηθρα (Μαδέρα)

Η ιστορική πόλη Μόντε (Monte), αν και απέχει μόνο πέντε χιλιόμετρα από τις ακτές είναι χτισμένη 1.000 μέρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η Μαδέρα διαθέτει τελεφερίκ για τις μετακινήσεις, αλλά για πάνω από έναν αιώνα, οι κάτοικοι της Monte (και τώρα οι τουρίστες) χρησιμοποιούν ένα παράξενο μέσο μεταφοράς για το ταξίδι με κατεύθυνση προς την πρωτεύουσα της επαρχίας Φουνσάλ (Funchal), που είναι παραλιακή.

Τα ψάθινα έλκυθρα, με καλάθια. Εκεί μπαίνουν οι επιβάτες και τσουλάνε στην κατηφόρα, έχοντας δύο οδηγούς που χρησιμοποιούν το βάρος τους και τις λαστιχένιες μπότες τους, για τιμόνι και το φρενάρισμα.

 

Barco de totora (Περού)

Το Barco de totora είναι ένα μοναδικό σκάφος κατασκευασμένο από Totora, ένα είδος καλαμιού που καλλιεργείται στο Περού. Το σκάφος χρησιμοποιείται κυρίως από τους τοπικούς αλιείς καθώς και από τουρίστες.

 

Τρένο Bamboo (Καμπότζη)

Αυτό το αυτοσχέδιο τρένο είναι κατασκευασμένο από μπαμπού και μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα μέχρι 40 χλμ ανά ώρα. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα και είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να ταξιδέψει κανείς στη χώρα.

 

Jeepneys (Φιλιππίνες)
Αυτά τα οχήματα είναι οι τροποποιημένες εκδόσεις των στρατιωτικών τζιπ των ΗΠΑ που χαρίστηκαν ή πωλήθηκαν σε ντόπιους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα Jeepneys κυκλοφορούν από το 1950 και από τότε έχουν γίνει το πιο κοινό και οικονομικό μέσο μεταφοράς στη χώρα.

 

Cyclo (Βιετνάμ)
Αυτά τα τρίκυκλα ταξί, που κινούνται κυρίως στην πρωτεύουσα Ανόι, επιτρέπουν σε ντόπιους και τουρίστες να κυκλοφορούν παρά τη χαοτική κίνηση της πόλης.

 

 

Amfibus (αμφίβιο λεωφορείο) – Ολλανδία
Το Amfibus είναι ένα ευέλικτο όχημα μεταφοράς που μπορεί να τρέξει σε νερό και στο έδαφος. Έχει χωρητικότητα 50 ατόμων και είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ.

 

 

Χειροκίνητα καροτσάκια (Ιαπωνία)
Αναπόσπαστο μέρος της πλούσιας ιαπωνικής ιστορίας και του πολιτισμού, τα καροτσάκια αυτά, τα οποία κινούν άνθρωποι μεταφέροντας άλλους, έχουν χρησιμοποιηθεί στη χώρα από τον 19ο αιώνα.

 

 

 

Πλωτά ταξί  (Ταϊλάνδη)
Αυτά τα μεγάλα και δυνατά σκάφη κινούνται στο δίκτυο καναλιών της Μπανγκόκ. Χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες τα χρησιμοποιούν καθημερινά για να ταξιδέψουν γύρω από την πόλη.

 

 

Το εναέριο ανάποδο τρένο του Βούπερταλ (Γερμανία)

Στο Βούπερταλ (Wuppertal), της Γερμανίας, υπάρχει ένα άλλο «ανάποδο» τρένο. Τρέχει για 13,3 χιλιόμετρα και έχει 20 σταθμούς. Το τρένο μπορεί να φαίνεται φουτουριστικό, αλλά λειτουργεί πάνω από ένα αιώνα. Ένα ταξίδι στη γραμμή από την αρχή μέχρι το τέλος διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Το τρένο περνάει πάνω από τον ποταμό Wupper, έναν παραπόταμο του Ρήνου και επίσης πάνω από έναν δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού.