Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την ομαλή και άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά κατάδυσης, Authentic Big Blue που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου για τρίτη συνεχή χρονιά στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου, την Αμοργό συγκεντρώνοντας διεθνούς φήμης αθλητές αλλά και πλήθος καλεσμένων.
Νικητές της φετινής διοργάνωσης αναδείχθηκαν στην overall κατηγορία, ο Homar Leuci από την Ιταλία στους άνδρες με 330 μέτρα στο σύνολο και η Jindriska Zajakova από την Τσεχία στις γυναίκες με 220 μέτρα. Ο Ιταλός πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση για τρίτη συνεχή χρονιά ενώ σημείωσε και το ρεκόρ βάθους της διοργάνωσης με 103 μέτρα. Πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν στην κατηγορία CTWB ο Χρήστος Καρέλλος με 85 μέτρα και η Αννα Ηλιάδου στο CNF με 41 μέτρα.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν γεύματα σε τρία μοναστήρια του νησιού με προϊόντα της πρωτοβουλίας Ελλα-δικά μας τα οποία ανέδειξαν την αυθεντικότητα που προάγει η διοργάνωση τόσο αναφορικά με τη γαστρονομία όσο και με τον τρόπο ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολυποίκιλες αθλητικές και γαστρονομικές δράσεις χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια μοναδική εμπειρία, την οποία «απογείωσε» η ομορφιά του νησιού και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Για σχεδόν μια εβδομάδα, αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατέκλυσαν το νησί και επιδόθηκαν σε δραστηριότητες που τους έφεραν πιο κοντά αφενός με τη φύση και τον αθλητισμό και αφετέρου με τη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού.
Το Authentic Big Blue που ξεκίνησε το 2017 με αφορμή την αναβίωση της θρυλικής ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» (Le Grand Bleu), στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη συμβολή των χορηγών και των επίσημων συνεργατών. Συνδιοργανωτές του ΑΒΒ2019 ήταν και φέτος ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέγας χορηγός ανέλαβε ο ΕΟΤ ενώ η διοργάνωση διεξήχθη υπό την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Aegean Cusine και του Π.Σ.Α.Τ.