Βρετανία: Ιστορική παμπ κλείνει μετά από 1229 χρόνια λειτουργίας

59

Μία από τις παλαιότερες παμπ στη Βρετανία, η  “Ye Olde Fighting Cocks”, κλείνει λόγω οικονομικών δυσκολιών έπειτα από 1229 χρόνια λειτουργίας . 

Συγκεκριμένα, οι διαχειριστές της παμπ, στο Σεντ Όλμπανς της Αγγλίας ανακοίνωσαν με ανάρτηση στο Facebook ότι το ιστορικό κατάστημα εστίασης κλείνει οριστικά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, που επιδεινώθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Στον ιστότοπο της παμπ αναφέρεται ότι στην επιχείρηση άρχισαν να σερβίρονται ποτά το έτος 793. Ο Όλιβερ Κρόμγουελ, Άγγλος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης που ανέλαβε τα ηνία της Μεγάλης Βρετανίας κατά την περίοδο 1653-1658, φέρεται να έχει γευματίσει στην παμπ αυτή.

«Μαζί με την ομάδα μου, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να συνεχίσει να λειτουργεί» έγραψε ο Κρίστο Τοφάλι, ο οποίος διευθύνει την παμπ.

«Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πρωτόγνωρα για τον κλάδο της εστίασης και συνέτριψαν όλους εμάς που κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διασφαλίσουμε η πολυβραβευμένη παμπ να συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η παμπ έχει φιλοξενήσει και σκηνές από τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν της τηλεοπτικής σειράς του Netflix, «After Life».

«Η κατάσταση είναι ρευστή επί του παρόντος και έχουν προκύψει αρκετά τηλεφωνήματα τις τελευταίες εβδομάδες από κόσμο που ενδιαφέρεται να αγοράσει την παμπ», είπε ο Τοφάλι στον «Guardian». Ο ίδιος είπε πως συγκινήθηκε από τα μηνύματα που δέχτηκε από τη στιγμή που ανακοίνωσε πως η παμπ αναμένεται να κλείσει.

«Ξέρουμε πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό το μέρος. Έχουμε συνδεθεί με τους πελάτες μας και όχι μόνο με τους ντόπιους, αλλά με κόσμο από όλον τον πλανήτη. Τα μηνύματα που δεχόμαστε εκφράζουν τη λύπη του κόσμου για το ενδεχόμενο να κλείσει η παμπ, αλλά στη συνέχεια οι άνθρωποι αρχίζουν να μιλούν για τις αναμνήσεις τους από το μέρος». Ο Τοφάλι εξήγησε ότι τα οικονομικά προβλήματα της παμπ προϋπήρχαν της πανδημίας, αλλά τα ζητήματα επιδεινώνονται συνεχώς.

Η «Ye Olde Fighting Cocks», με περισσότερα από 1.200 χρόνια λειτουργίας, φέρεται να πήρε το σημερινό της όνομα από τις κοκορομαχίες που φιλοξενούσε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η Mitchells & Butlers, ζυθοποιία στην οποία ανήκει το κτίριο, ανακοίνωσε ότι εξετάζονται τρόποι για να ανοίξει ξανά η παμπ, υπό νέα διαχείριση. «Ψάχνουμε για τον καλύτερο τρόπο ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της παμπ στο μέλλον, αλλά αν ανοίξει υπό άλλη διεύθυνση, ελπίζω να διατηρήσουν ένα κομμάτι της ψυχής και του πνεύματός της», είπε ο Τοφάλι.