Βρετανία: Τα ελληνικά νησιά αναμένεται να μπουν στην πράσινη λίστα από τις 8 Ιουνίου

20

Τα νησιά της Ελλάδας και άλλων Μεσογειακών περιοχών όπως της Ισπανίας, αναμένονται να μπουν στην πράσινη λίστα από τις 8 Ιουνίου, ακόμη και αν η υπόλοιπη χώρα είναι πορτοκαλί, είπαν πρόσφατα Βρετανοί υπουργοί.

Όπως διαβάζουμε και σε πρόσφατο δημοσίευμα του BBC και του Telegraph, ο υπουργός Αερομεταφορών, Robert Courts, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα δημοφιλή τουριστικά νησιά με χαμηλά κρούσματα διαφορετικά, όπου αυτό είναι εφικτό, κατά την επόμενη αξιολόγηση προορισμών.

Ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, επεσήμανε ότι είναι βέβαιο πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι, όπου υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με νησί και επομένως το νησί είναι προσβάσιμο χωρίς ενδιάμεση στάση στην ενδοχώρα, θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Αυτό κάναμε και πέρυσι, είπε.

Έτσι, τα Κανάρια, οι Βαλεαρίδες και τα ελληνικά νησιά, τα οποία έχουν ικανά ποσοστά κρουσμάτων για να μπουν στην πράσινη λίστα, ενδέχεται να μπουν στους ασφαλείς προορισμούς για διακοπές των Βρετανών. Εκτός από αυτά, πράσινα μπορεί να χαρακτηριστούν και άλλα νησιά της Μεσογείου και της Καραϊβικής.