Βρετανία: Πλήρης άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

38

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για την είσοδο στη χώρα έλαβαν τέλος. 

Πλέον οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Βρετανία δεν θα χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών (PLF), ενώ παράλληλα καταργούνται τα τεστ για τον κορονωϊό σε εμβολιασμένους και μη. Οι μη εμβολιασμένοι μέχρι τώρα έπρεπε να κάνουν τεστ πριν από την αναχώρηση και τεστ δύο ημέρες μετά την άφιξη.

Στόχος των νέων μέτρων, αλλά και η  φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να μάθουμε να ζούμε με τον ιό («Living with Covid»), καθώς πλέον το 86% του πληθυσμού να έχει λάβει έχει λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου και 67% έχει κάνει και την αναμνηστική ή τρίτη δόση.

«Όλα τα εναπομείναντα ταξιδιωτικά μέτρα για την πανδημία, περιλαμβανομένων της Φόρμας Εντοπισμού Επιβατών και των διαγνωστικών τεστ στις αφίξεις, θα αρθούν για τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 4:00 π.μ. της 18ης Μαρτίου» έγραψε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς σε ανάρτηση του στο Twitter. Όπως σημείωσε, οι αλλαγές αυτές μπορούν πλέον να γίνουν εξαιτίας της εμβολιαστικής κάλυψης και παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία εν όψει του Πάσχα.