Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από Ευρώπη και Αμερική

10

H Βρετανία πρόκειται να άρει τους περιορισμούς καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ανοίγοντας τα σύνορά της στους Ευρωπαίους (ΕΕ) και τους Αμερικανούς από τον ερχόμενο μήνα.

Προς το παρόν τα ταξίδια στο Ην. Βασίλειο είναι εφικτά χωρίς καραντίνα μόνο από τις λίγες χώρες που βρίσκονται στην πράσινη λίστα της χώρας, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικες εκτός Ην. Βασιλείου που ταξιδεύουν στη χώρα συνεχίζουν να υπόκεινται σε καθεστώς καραντίνας 10 ημερών μόλις αφιχθούν ή εναλλακτικά να συντομεύσουν την καραντίνα με τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενήλικες από τη Βρετανία που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ταξιδεύουν σε πορτοκαλί χώρα δεν χρειάζεται να περνούν από καραντίνα, εκτός από την περίπτωση της Γαλλίας.

Το άνοιγμα της Βρετανίας, χωρίς απαίτηση καραντίνας, σε άλλες χώρες μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Οι αεροπορικές εταιρίες British Airways, Virgin Atlantic και το αεροδρόμιο Χίθροου είχαν θέσει σε εφαρμογή πιλοτικές πρακτικές για να αποδείξουν ότι η κατάσταση εμβολιασμού θα μπορούσε να ελέγχεται πριν τα σύνορα επιτρέποντας την ασφαλή είσοδο ταξιδιωτών στο Ην. Βασίλειο από χώρες στην πορτοκαλί λίστα.

Οι εταιρίες ανέφεραν ότι το 99% των εγγράφων πιστοποιούνταν με σωστό τρόπο κατά τον 10ήμερο πιλότο, στον οποίο συμμετείχαν σχεδόν 150 πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, την Καραϊβική και την Ευρώπη οι οποίοι ταξίδεψαν με προορισμό το Χίθροου.

Πηγή: Tornow News