Ρολόι στην Ιαπωνία επαναλειτούργησε μετά από 10 χρόνια και έγινε viral!

31

Ένα τσουνάμι στη βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας , που ακολούθησε τον καταστροφικό σεισμό, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 18.000 ανθρώπους το Μάρτιο του 2011, βύθισε το ρολόι ενός βουδιστικού ναού το οποίο όπως ήταν λογικό έπαψε να λειτουργεί.

Ωστόσο δέκα χρόνια αργότερα, ένας νέος μικρότερος σεισμός αποκατέστησε τη λειτουργικότητα του ρολογιού!

Σύμφωνα με το BBC και την εφημερίδα Mainichi Shimbun, το ρολόι βρισκόταν στον Ναό Fumonji στο Γιαμαμότο, στην περιοχή Μιγιάγκι της Ιαπωνίας. Η Μιγιάγκι και η γειτονική Φουκουσίμα επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Στις 11 Μαρτίου 2011, ο ναός, που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή, χτυπήθηκε από τα κύματα, με τους πυλώνες και την οροφή του να είναι τα μόνα που σώθηκαν από τον κατακλυσμό. Μετά την καταστροφή, ο επικεφαλής του ναού, ο Bunshun Sakano, έσωσε το ρολόι από τα συντρίμμια και μάταια προσπάθησε να το επισκευάσει. Αλλά, στις 13 Φεβρουαρίου του 2021, 10 χρόνια σχεδόν μετά την επέτειο της καταστροφής, η ίδια περιοχή επλήγη από έναν άλλο ισχυρό σεισμό. Οι ειδικοί έκαναν λόγο για μετασεισμό του προ δεκαετίας ρήγματος. Το επόμενο πρωί ο ιδιοκτήτης του, ενώ έλεγχε την κεντρική αίθουσα για τυχόν ζημιές, άκουσε έναν ήχο να χτυπάει και διαπίστωσε ότι το ρολόι άρχισε να λειτουργεί ξανά. Δύο μήνες αργότερα, εξακολουθεί να χτυπά.

Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας δήλωσε στην εφημερίδα Mainichi πως είναι πιθανό το εκκρεμές, το οποίο είχε σταματήσει, να άρχισε να κινείται πάλι από το τράνταγμα του σεισμού ή ότι διέφυγε η σκόνη που είχε συσσωρευτεί μετά τον σεισμό.

Δείτε τη δημοσίευση του ιδιοκτήτη από τον λογαριασμό του στο Twitter