Βενετία: Οι πλημμύρες έπληξαν τον τουρισμό – Μειώθηκαν οι κρατήσεις των ξενοδοχείων

47

Πτώση καταγράφεται στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Βενετίας, μετά από τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα,  η Βενετία βρέθηκε αντιμέτωπη στα μέσα Νοεμβρίου με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872, καθώς επλήγη από 4 πλημμυρίδες άνω των 140 εκατοστών σε μόλις 7 ημέρες.

Αν και τα νερά υποχώρησαν, οι εικόνες από την πλημμυρισμένη πόλη έμειναν χαραγμένες στη συνείδηση της κοινής γνώμης και οι ξενοδόχοι μιλούν για ένα ποσοστό ακυρώσεων της τάξης του 45% σε συνδυασμό με την απουσία νέων κρατήσεων.

O επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων της Βενετίας,Κλαούντιο Σκάρπα αναφέρει: «Συνήθως, αυτήν την περίοδο είμαστε sold-out έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αρχίζουμε τις κρατήσεις για το Καρναβάλι (τον Φεβρουάριο), όμως όλα είναι “επίπεδα” αυτή τη στιγμή».

«Πρόκειται για μια πραγματική καταστροφή» λέει η Κριστίνα Γκιουσάνι, η επικεφαλής της ένωσης καταστηματαρχών Confesercenti.

«Περίπου το 95% των καταστημάτων υπέστη κάποιου είδους ζημιά (από τις πλημμύρες), όμως εργαστήκαμε σκληρά και σε λιγότερο από μία εβδομάδα τα πάντα ήταν καθαρά και λειτουργούσαμε», συμπληρώνει.