TUI: H Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς φέτος

28

Σε κορυφαία επιλογή για τους ταξιδιώτες της TUI αναδεικνύεται η Ελλάδα, με ένα στα πέντε ταξίδια του κορυφαίου τουριστικού πρακτορείου να αφορούν την χώρα. Στο πλαίσιο αυτής της αυξημένης ζήτησης, η TUI διεύρυνε τη σεζόν στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

“Με τις δικές μας πτήσεις TUI fly και τους συνεργάτες μας, θα μπορούν να γίνονται κρατήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου” ανέφερε ο επικεφαλής της TUI Stefan Baumert και πρόσθεσε πως η προσφορά πακέτων της TUI προς τα ελληνικά νησιά είναι μεγάλη και ακόμη υπάρχει περιθώριο για κρατήσεις last minute.

Η Κρήτη είναι “πρωταγωνίστρια” σε επίπεδο χώρας, αλλά το πιο δημοφιλές νησί για τους ταξιδιώτες της TUI παραμένει η Μαγιόρκα.

Τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η TUI σημειώνει ισχυρές κρατήσεις, με τον αριθμό των ταξιδιωτών τις τελευταίες εβδομάδες να ξεπερνά τον αντίστοιχο του 2019, σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert. Η τάση προς τα δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων έχει ενισχυθεί και πάλι.

“Με τις δικές μας πτήσεις TUI fly και τους συνεργάτες μας, θα μπορούν να γίνονται κρατήσεις για τους ελληνικούς προορισμούς μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου” είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Stefan Baumert, η προσφορά πακέτων της TUI προς τα ελληνικά νησιά είναι μεγάλη και ακόμη υπάρχει περιθώριο για κρατήσεις last minute.

Ισχυρή ζήτηση παρατηρείται και για την Τουρκία, με το 15% των ταξιδιωτών από τη Γερμανία να επιλέγουν να κάνουν διακοπές στις τουρκικές παραλίες. Στην Αττάλεια, η TUI καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γι’ αυτό έχει επεκτείνει ανάλογα την προσφορά της, καθώς αναμένονται πάνω από 1 εκατομμύριο παραθεριστές από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία στον τουρκικό προορισμό.

Οι ΗΠΑ παραμένουν ο κορυφαίος προορισμός μεγάλων αποστάσεων. Με αύξηση 150%, η Ταϊλάνδη επιστρέφει και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη. Ακολουθούν η Ινδονησία, οι Μαλδίβες και το Μεξικό. Για την πολυτελή μάρκα Airtours, η Ιαπωνία, η Ανατολική Αφρική, το Μπαλί και η Λατινική Αμερική παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη στην κατηγορία των μακρινών αποστάσεων.

Για όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, η Βόρεια Ιταλία με τη λίμνη Garda και την Άνω Αδριατική είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί. Την ίδια στιγμή, η πολωνική ακτή της Βαλτικής Θάλασσας συνεχίζει να παρουσιάζει διψήφια αύξηση μετά από ένα ισχυρό προηγούμενο έτος.

Η TUI διαφημίζει ότι διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ταξιδιωτικών πρακτόρων για ταξίδια με αυτοκίνητο. Συνολικά προσφέρονται 33 ευρωπαϊκές χώρες με περίπου 16.000 καταλύματα.

Το TUI City Express ξεκινά για πρώτη φορά ως νυχτερινό τρένο από το Όσναμπρικ και το Ανόβερο προς την Πράγα και μπορεί να συνδεθεί με 240 ξενοδοχεία της πόλης και 190 τοπικές εκδρομές. Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 21 Ιουνίου.

Ζήτηση για πιστοποιημένα, βιώσιμα ξενοδοχεία

Όσοι ταξιδιώτες αναζητούν βιώσιμη διαμονή, στο χαρτοφυλάκιο της TUI θα βρουν 1.500 ξενοδοχεία με πιστοποιητικό αειφορίας. Πέρυσι, σύμφωνα με τον Baumert, 7,8 εκατομμύρια επισκέπτες της TUI έμειναν σε ξενοδοχεία με πιστοποίηση αειφορίας και το αργότερο μέχρι το 2030, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 16 εκατομμύρια ετησίως.

Όσον αφορά τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ο κ. Baumert σημειώνει ότι υπάρχει ακόμα χωρητικότητα σε μεγάλους προορισμούς όπως η Αττάλεια και τα ελληνικά νησιά, όπου η προσφορά της TUI έχει διευρυνθεί σημαντικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI Γερμανίας όσοι δεν μπορούν πλέον να βρουν αυτό που ψάχνουν στους μεγάλους προορισμούς θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στα διπλανά νησιά: στη Μινόρκα και την Ίμπιζα αντί της Μαγιόρκα, στο Νταλαμάν αντί της Αττάλειας”.

πηγή: businessnews