Τουρίστες βανδάλισαν τον Ναό του Ηλίου του Μάτσου Πίτσου – Άφησαν πίσω περιττώματα!

35

Εξι ξένοι τουρίστες συνελήφθησαν στο Περού γιατί προκάλεσαν ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου. Συγκεκριμένα, μία Γαλλίδα, δύο Βραζιλιάνοι, δύο Αργεντινοί και ένα Χιλιανός βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή τουλάχιστον τεσσάρων ετών στη φυλακή.

Οι τουρίστες κατηγορούνται πως μπήκαν σε απαγορευμένους τομείς του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου και προκάλεσαν ζημιές στον Ναό του Ήλιου, τμήμα του διασημότερου μνημείου του πολιτισμού των Ίνκα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι έξι τουρίστες συνελήφθησαν, τελούν υπό κράτηση και διενεργείται έρευνα σε βάρος τους για πρόκληση βλαβών στην πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε ο Ουίλμπερτ Λέιβα, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Κούσκο, στο κεντρικό τμήμα του Περού, όπου βρίσκεται το Μάτσου Πίτσου.

Η νομοθεσία του Περού προβλέπει την επιβολή ποινών τουλάχιστον τεσσάρων ετών φυλάκισης σε οποιονδήποτε προκαλεί ζημιά στην εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ένας λίθος στον Ναό του Ήλιου αποσπάστηκε από τοίχο και προκάλεσε ρωγμή στο δάπεδο.

Εκτός από το ότι μπήκαν σε απαγορευμένο τομέα του αρχαιολογικού χώρου και προκάλεσαν ζημιές, οι τουρίστες κατηγορούνται επίσης ότι βεβήλωσαν τον Ναό του Ήλιου και ότι βρέθηκαν περιττώματα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η περιφερειακή διεύθυνση πολιτισμού στην πόλη Κούσκο, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας.