Τουρίστας χάραξε με κλειδί το όνομα της κοπέλας του… στο Κολοσσαίο! – Το βίντεο που προκάλεσε οργή

13

Την οργή των Ιταλών προκάλεσε τουρίστας ο οποίος χάραξε «Ιβάν και Χέιλι» στον τοίχο του Κολοσσαίου.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, κάποιοι παρευρισκόμενοι βιντεοσκόπησαν το περιστατικό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έλαβε χώρα στις 23 Ιουνίου. Το βίντεο κατέληξε στα social media και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι βιντεοσκοπείται, ο τουρίστας γύρισε και χαμογέλασε στην κάμερα. Από την άλλη, ο άνδρας, που βιντεοσκοπούσε, του έλεγε: «Είσαι σοβαρός, φίλε; Αυτό είναι μ@@@@@α. Ηλίθιε!».

Η αστυνομία της Piazza Venezia,  διερευνά το περιστατικό για υποβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράβαση του κανονισμού αστικής αστυνομίας.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας σχολίασε: «Θεωρώ πολύ σοβαρό, απαράδεκτο και σημάδι μεγάλης ασέβειας το γεγονός ότι ένας τουρίστας αλλοιώνει ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου, μια ιστορική κληρονομιά όπως το Κολοσσαίο, για να χαράξει το όνομα της αρραβωνιαστικιάς του».

«Ελπίζω ότι όποιος το έκανε αυτό να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Αλφόνσινα Ρούσο, διευθύντρια του Κολοσσαίου, ανέφερε στην Daily Mail ότι η αστυνομία γνωρίζει το θέμα και προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη. «Όταν έχεις αμόρφωτους ανθρώπους στο Κολοσσαίο συμβαίνει αυτό το είδος του χουλιγκανισμού και ελπίζω να μην υπάρξουν μιμητές», σχολίασε δηκτικά.

Σε περίπτωση που ο άνδρας συλληφθεί, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο, το οποίο στο παρελθόν έχει φτάσει τις 17.000 λίρες.