Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πίστα αγώνων για το Ράλι Ακρόπολις 2021 (εικόνες)

124

Το Ράλι Ακρόπολις 2021, το «Ράλι των Θεών» ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 9/9, με την πρώτη ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, με τη διαδρομή από την Ακρόπολη έως το Σύνταγμα να φιλοξενεί τα υπερ-οχήματα του WRC.

Η ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απλοί πολίτες κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας για να θαυμάσουν από κοντά τους δεξιοτέχνες οδηγούς, τα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά και να ακούσουν το θόρυβο από τους… ασυγκράτητους κινητήρες.

Το θέαμα μοναδικό, εντυπωσιακό όπως ακριβώς άρμοζε στην επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις μετά από 8 χρόνια. Τα κλικ των φωτογράφων απαθανάτισαν μία διαφορετική Αθήνα στην οποία κυκλοφορούσαν 55 αγωνιστικά αυτοκίνητα αφήνοντας ήχους αγριεμένων κινητήρων, αλλά και αρκετή γόμα από τα ελαστικά στην άσφαλτο της πρωτεύουσας.

Ράλι Ακρόπολις: Τέρμα το πόδι… στο γκάζι και υπερθέαμα

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (9/9) η ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα για το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC και «ήρθε για να μείνει», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι οδηγοί έκαναν αυτό που ξέρω καλύτερα, προσέφεραν ένα εκπληκτικό θέαμα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε ειδική διαδρομή του WRC.
Από σήμερα το θέαμα μετακομίζει στα ελληνικά βουνά.

Με φόντο την Ακρόπολη και τη Βουλή των Ελλήνων, οι εικόνες της Αθήνας «ταξίδεψαν» διαδικτυακά και τηλεοπτικά παγκοσμίως, από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, σε 155 χώρες. Το «Ράλι των Θεών», ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ράλι Ακρόπολις από το 1951

Το Ράλι Ακρόπολις, που ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 και πλέον αποτελεί ξανά μέρος του WRC, διεξήχθη για τελευταία φορά στο πλαίσιο του WRC το 2013, ενώ από το 2014 μέχρι το 2018 βρισκόταν στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Ωστόσο, με την ειδική στην «καρδιά» της Αθήνας, έγινε ξεκάθαρο ότι πρέπει να μείνει εκεί και για τα υπόλοιπα χρόνια.

Τα οκτώ χρόνια αναμονής για την επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δημιούργησαν μεγάλη προσμονή και ώθησαν χιλιάδες κόσμου να πάει στο Σύνταγμα και να το κατακλύσει.

Προηγουμένως, είχε πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει την εκκίνηση.

Μητσοτάκης: Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνε

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ από τους πρόποδες της Ακρόπολης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει», ενώ υπογράμμισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό το μήνυμα της σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του Ράλι Ακρόπολις

Εικόνες από το Ράλι Ακρόπολης

Τα 55 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησαν τη διαδρομή τους κάτω από τον Ιερό Βράχοι της Ακρόπολης, πέρασαν από το Κουκάκι και έφτασαν στο Σύνταγμα για λάβουν μέρος στην ειδική διαδρομή που είχε στηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Χειρόφρενα στο βαρέλι μπροστά από τη Βουλή

 

Κάτω από την Ακρόπολη τα πρώτα γκάζια …

πηγή: iefimerida.gr