Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου επιστρέφει!

20

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Ιουνίου μετατρέποντας το νησί, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σε ένα κινηματογραφικό και πολιτιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη 4η διοργάνωσή του 2022, το KIFF ετοιμάζει την αναβαθμισμένη έκδοσή του, με πολλές εκπλήξεις τόσο για το σινεφίλ κοινό όσο και για τους επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

To KIFF είναι μια ετήσια συναρπαστική εμπειρία. Πυρήνας του φεστιβάλ αποτελεί φυσικά η ελίτ των διεθνών ταινιών αποτελούμενη από πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρεμιέρες και καλεσμένοι από όλο τον κόσμο που το απαρτίζουν και συμμετέχουν σε αυτό.

Το φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης και δικτύωσης, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, πολιτικών, κινηματογραφιστών, σκηνοθετών και παραγωγών.

Εγχώριοι αστέρες αλλά και μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, θα ταξιδέψουν από κάθε γωνιά του πλανήτη δίνοντας το παρόν ξανά για να γίνουν ένα με τους φανατικούς θαμώνες του νησιού που τιμούν το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της Κιμώλου.

Κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των οπτικοακουστικών μέσων ενώ επιχειρεί να διαδώσει και να ενθαρρύνει την εφαρμογή πράσινων πρακτικών στον τουρισμό, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης να ενθαρρύνει την παραγωγή ανεξάρτητων ταινιών μεγάλου μήκους και την ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ παραγωγών από όλον τον κόσμο.

Το φεστιβάλ επίσης προωθεί την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την ανάπτυξη απομακρυσμένων περιοχών, διαφημίζοντας την Κίμωλο, τις Κυκλάδες και την Ελλάδα στο εξωτερικό. Οι ταινίες είναι μια καλή ευκαιρία για την προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της κάθε περιοχής και της χώρας γενικότερα.

Διοργάνωση: ΕΙΚΟΝΑ ΑΜΚΕ, Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Αιγίδα / Υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΟΤ, Αιγίδα: Δήμος Κιμώλου, Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νότιο Αιγαίο, Δεύτερο Πρόγραμμα, Υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δωροδότης: Ίδρυμα Λασκαρίδη / Χορηγοί: ΕΡΤ, Aria Hotels, Sir Athens, SeaJets, Blue Gem