Το Bloomberg εκθείασε τον θαλάσσιο τουρισμό της Ελλάδας

23

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα διεθνή ΜΜΕ έχουν κάνει κάποιο αφιέρωμα για την Ελλάδα, αφού όλοι γνωρίζουμε πόσο αγαπητός προορισμός είναι στους τουρίστες. Αυτή τη φορά, το Bloomberg εκθείασε τον θαλάσσιο τουρισμό μας και την ομορφιά των ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ”το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφτεί τη Ελλάδα και να βιώσει συναρπαστικές στιγμές περιπέτειας στις ελληνικές θάλασσες, μόνο με την προϋπόθεση ενός αρνητικού PCR test. Ωστόσο με 10.000 μίλια ακτογραμμής και 6.000 νησιά στο σύνολο από τα οποία 227 είναι κατοικήσιμα, χρειάζεται καλή προετοιμασία πριν ξεκινήσει το ταξίδι στην Ελλάδα.”

Στη συνέχεια, το αφιέρωμα εγκωμίασε τις πανέμορφες Κυκλάδες, τα φανταστικά Δωδεκάνησα, τις παραδεισένιες Βόρειες Σποράδες, τα απαράμιλλα νησιά του Αργοσαρωνικού, και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα, τα γαλήνια Επτάνησα.

Τέλος, η Πάτμος και η Αλόννησος αποτελούν old time classic προορισμοί για αυτό και ο δήμαρχος της Πάτμου δε δίστασε να πει πώς «Η Πάτμος προσφέρει στον ταξιδιώτη ψυχική γαλήνη και ηρεμία, όσα στοιχεία δηλαδή είναι το ζητούμενο στην εποχή μας. Οι απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, οι δαντελωτές ακτές, η επίσπευση της διαδικασίας εμβολιασμού στο νησί, η ποιότητα υπηρεσιών και τα ιστορικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco όπως το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, είναι συστατικά της διεθνούς καμπάνιας μας, που κερδίζει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος».

Πάτμος

Ενώ ο δήμαρχος της Αλόννησου τόνισε «Επιτυγχάνοντας σημαντικά ποσοστά εμβολιασμού στην Αλόννησο οδεύουμε με ασφάλεια προς μία νέα τουριστική σεζόν. Ο σύγχρονος ταξιδιώτης αναζητά υψηλή προστιθέμενη αξία στις διακοπές του. Για τον σκοπό αυτό και με απόλυτο σεβασμό στο οικοσύστημα και το φυσικό περιβάλλον, διαθέτουμε μοναδικά χαρακτηριστικά όπως το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης αλλά και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας»

Αλόννησος