Θα θέλατε ένα σπίτι σε τιμή ευκαιρίας στο χωριό της μακροζωίας;

44

Σπίτια που κοστίζουν από 10.000 ευρώ μπορεί κάποιος να βρει στη Βόρεια Ιταλία. Συγκεκριμένα, αυτήν την περίοδο είναι προς πώληση σπίτια της Carrega Ligure και του Latronico. Μάλιστα οι ντόπιοι και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών υποστηρίζουν πως το Latronico είναι το χωριό της μακροζωίας χάρις ενός θαυματουργού σπα.

Η Carrega Ligure στη βόρεια Ιταλία και το Latronico στο βαθύ νότο έχουν δημιουργήσει διαδικτυακές πλατφόρμες όπου οι αγοραστές μπορούν να δουν φωτογραφίες, χάρτες και λεπτομέρειες από παλιά εγκαταλελειμμένα κτίρια που πωλούνται και να επικοινωνήσουν απευθείας με τον ιδιοκτήτη. Ο μικρός ορεινός οικισμός Carrega Ligure, που φιλοξενεί μόλις 90 κατοίκους, εκτείνεται στις περιοχές του Πιεμόντε, της Λιγουρίας και της Εμίλια Ρομάνια. Πουλιούνται φτηνά σπίτια και άλλα που χρειάζονται ανακαίνιση.

Οι αγροτικές οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εδώ και πολύ καιρό στην Carrera Ligure για να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό ή να μετακομίσουν σε μεγάλες πόλεις. Σε μια συνοικία υπάρχουν μόνο δύο κάτοικοι και ένας είναι ένας οικισμός φάντασμα. Μην περιμένετε καμία κοινωνική φήμη. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, απλώς υπέροχη θέα, σιωπή, καθαρό, καθαρό αέρα και παρθένο περιβάλλον. Χωρίς μπαρ, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, εστιατόρια. Φυσικά, περιττό να πούμε ότι ένα αυτοκίνητο ή άλλο όχημα είναι απαραίτητο για να μετακινηθείτε.

Latronico, το χωριό της μακροζωίας

Το χωριό χωρίζεται σε δύο μέρη: την παλιά περιοχή Capadavutu όπου βρίσκονται τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται και τη χαμηλότερη νεοσύστατη περιοχή Capabbasciu. Εκεί θα βρείτε πέτρινες και μαρμάρινες πύλες διακοσμημένες με λουλούδια. Ένα άνετο, διώροφο, κατοικήσιμο μέρος με πανοραμική θέα, ξύλινη σκάλα, δάπεδο με πλακάκια majolica και φρεσκοβαμμένους τοίχους πωλείται με 12.000 €. Ενώ μια μεγαλύτερη, πλήρως ανακαινισμένη μικρή πέτρινη βίλα με δύο εισόδους και μια βεράντα με θέα στην κεντρική πλατεία κοστίζει 32.000 €. Το Latronico είναι γνωστό στην Ιταλία ως το «χωριό της μακροζωίας» όχι μόνο για το καθαρό περιβάλλον του. Το σπα του είναι γνωστό για τη θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων, πόνου στα οστά και στομαχικούς πόνους.