Ταξιδεύετε με αεροπλάνο; Δείτε τα υγρά που μπορείτε να μεταφέρετε

43.676

Ένα άγχος που έχει κάθε ταξιδιώτης πριν από κάθε προγραμματισμένη πτήση είναι το πόσα ml υγρών μπορεί να έχει μαζί του στο ταξίδι του. Ειδικά για τις γυναίκες, που κουβαλάνε ένα δυο πραγματάκια παραπάνω και ταξιδεύουν με χειραποσκευή, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Διαβάστε παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες για να αφήσετε επιτέλους στην άκρη κάθε είδους ανησυχία!

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι στη χειραποσκευή σας μπορείτε να έχετε υγρά έως 100ml σε ειδικές συσκευασίες και όχι πάνω από 1000ml συνολικά. Θα πρέπει να βρίσκονται σε ειδικές συσκευασίες που αναγράφουν τα ml (της συσκευασίας).

Προσοχή! Εάν έχετε μια κολόνια που η συσκευασία είναι 150ml αλλά το περιεχόμενο είναι στο μισό καθώς ήταν ήδη ανοιχτή, πάλι δεν μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη χειραποσκευή.

Όλα τα μπουκαλάκια με τα υγρά πρέπει να είναι κλεισμένα σε διάφανη επανασφραγιζόμενη συσκευασία.

Μπορούμε να μεταφέρουμε μεγαλύτερες ποσότητες υγρών, εάν:

– Αυτά είναι τοποθετημένα μέσα στις αποσκευές, που παραδίδουμε, στον έλεγχο των εισιτηρίων.

– Αυτά είναι φάρμακα ή υγρά, η αναγκαιότητα των οποίων αποδεικνύεται, με ιατρική συνταγή.

– Αυτά είναι παιδικές τροφές και συμπληρώματα διατροφής, τα οποία θα καταναλωθούν, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Extra Tip: Ό,τι αγοράσετε από τα duty free, ακόμα και ποτό του ενός λίτρου, μπορείτε να το έχετε κανονικά μαζί σας αρκεί να είναι στην ειδική κλειστή συσκευασία του. Όλες οι αγορές από τα duty free δεν εμπίπτουν στον κανόνα ασφαλείας των υγρών.

Τι καλλυντικά μπορώ να πάρω στο αεροπλάνο;

Ό,τι ισχύει με όλα τα πράγματα, το ίδιο ισχύει και για τα καλλυντικά. Εάν θέλετε να μεταφέρετε καλλυντικά στη χειραποσκευή σας, τότε τα υγρά καλλυντικά όπως υγρή μάσκαρα, τζελ, κρέμες,κτλ πρέπει να ακολουθούν τον κανόνα που σας περιγράψαμε παραπάνω. Δηλαδή έως 100ml ανά μπουκαλάκι και σύνολο 1000ml σε όλα τα υγρά.

Εάν θέλετε καλλυντικά στη βαλίτσα που θα παραδώσετε στο check in, τότε δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τη ποσότητα.

Υγρά θεωρούνται:

Νερό, Ποτά, Σούπες, Σιρόπια, Καλλυντικές κρέμες, Καλλυντικές λοσιόν, Καλλυντικά έλαια, Αρώματα, Σπρέυ, Ζελέ μαλλιών, Ζελέ πλυσίματος, Αφρός μαλλιών, Αφρός ξυρίσματος, Αποσμητικά σώματος, Αποσμητικά χώρου, Οδοντόκρεμες, καλλυντικά όπως Μάσκαρα ματιών, κραγιόν, eyeliner, make up κλπ.

Χρήσιμες Συμβουλές

1. Προτιμήστε φλατ συσκευασίες και όχι στρογγυλές. Αν έχετε στρογγυλές, βάλτε στα κενά που δημιουργούνται ανάμεσά τους, πιο μικρές συσκευασίες, όπως μάσκαρα, κονσίλερ, λιπ γκλος, κραγιόν και άλλα καλλυντικά

2. Κάποια προϊόντα βγαίνουν και σε μικρότερες συσκευασίες, πχ αφρός ξυρίσματος, εκτός από τη μεγάλη συσκευασία, υπάρχει και σε 90 ml.

3. Κρατάτε τα δείγματα που βρίσκετε σε περιοδικά ή σας δίνουν σε καταστήματα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε και να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε εσείς όταν αδειάσουν.

4. Κάποια προϊόντα βγαίνουν και σε μικρότερες συσκευασίες, πχ αφρός ξυρίσματος, εκτός από τη μεγάλη συσκευασία, υπάρχει και σε 90 ml.

5. Αντικαταστήστε κάποια υγρά με αντίστοιχα στερεά. Πχ αντί για αφρόλουτρο μπορείτε να πάρετε σαπούνι. Επιπλέον κάποιες οδοντόκρεμες μπορείτε να τις βρείτε σε στερεή μορφή, (σε μέγεθος μικρής καραμέλας)