Συμφωνία για απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης από το καλοκαίρι

31

Απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σαγκάη θα αποκτήσει η Αθήνα με τα δρομολόγια να ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2020 μετά το έντονο σχετικό ενδιαφέρον της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air.

Την στρατηγικής σημασίας συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη υπέγραψαν ο πρόεδρος των αερογραμμών Juneyao Air Co. Ltd, Zhao Hong Liang και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης, θέτοντας τις βάσεις για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Ελλάδα.

“Από τα 140 εκατομμύρια και πλέον Κινέζων τουριστών που το 2018 ταξίδεψαν στο εξωτερικό, μόλις οι 125.000 επισκέφθηκαν την Ελλάδα και στόχος είναι να τετραπλασιαστεί αυτός ο αριθμός άμεσα, δηλαδή 500.000 Κινέζοι τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα”, σημείωσε ο κ. Λούλης μετά την υπογραφή της συμφωνίας και πρόσθεσε: ” Σε δεύτερο χρόνο η χώρα μας στοχεύει να προσελκύει τουλάχιστον το 1% των Κινέζων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Η συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σαγκάη θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του σκοπού» .