Στον Πειραιά, από τις 8-10 Νοεμβρίου 2024, θα φιλοξενηθεί το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, με συμμετοχή 500 συνέδρων από όλη την Ευρώπη.
Εκεί θα «χτυπήσει» η καρδιά της γαστρονομίας, όπου εκατοντάδες σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, οινολογίας και εστίασης, αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν τις μελλοντικές τάσεις του κλάδου.
Εκτός από την ελληνική συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 120 σύλλογοι, από διάφορες περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου, όπως το Μακάο της Κίνας, με σκοπό να παρουσιαστεί η γαστρονομία της κάθε περιοχής, ενώ σε ένα κεντρικό stage θα βρίσκονται προϊόντα και πιάτα της πειραιώτικης γαστρονομίας, αλλά και της ελληνικής κουζίνας εν γένει.
Πρόκειται για μία δράση που θα ενισχύσει τη γαστρονομική και οινική εξωστρέφεια της πόλης του Πειραιά αναδεικνύοντας τον ως σημαντικό τουριστικό προορισμό γαστρονομικής κουλτούρας και πλούτου.