Στάκα με αυγά και φύγαμε… για Χανιά

414

Μεταξύ τυριού και γιαουρτιού με μια ιδιαίτερη γεύση, η στάκα αποτελεί ένα διαφορετικό γαλακτοκομικό προϊόν στην Κρητική γαστρονομία. Με αρκετές θερμίδες και λιπαρά αλλά με γεύση που απογειώνει οποιοδήποτε άλλο υλικό συνοδεύει. Στις πιο απλές εκδοχές της συνοδεύει πατάτες τηγανητές ή αυγά, ενώ χρησιμοποιείται όπως το φρέσκο βούτυρο σε μακαρόνια και πιλάφι, και δίνει ιδιαίτερη γεύση σε πίτες όπως η κρεατότουρτα και το χανιώτικο μπουρέκι.

Δείτε τη συνταγή για στάκα με αυγά

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)

5 κ. στάκα (θα βρείτε στα καταστήματα με κρητικά προϊόντα)

2 κ. αλεύρι

λίγο νερό

2 αβγά

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη στάκα σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει. Αφού λιώσει βάζουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, όταν αρχίσει να «κόβει» ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει κρεμώδης.

Αφήνουμε τη στάκα να βγάλει λίγο βούτυρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τα αβγά και τα τηγανίζουμε με το στακοβούτυρο. Στο τέλος βάζουμε πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι.