Spaghetti aglio e olio – Ιταλική μακαρονάδα του φτωχού με λίγα οικονομικά υλικά και πλούσια γεύση.
Υλικά
Μακαρόνια 1 κιλό ολικής άλεσης
Για την σάλτσα
Ελαιολαδο Λίγο παρθένο
Σκορδο 3 μεγάλες σκελίδες
Μαιντανος Άφθονος
Μπούκοβο Λίγο
Πιπέρι Λίγο
Βούτυρο Γάλακτος 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αγελαδινό
Οι Ιταλοί ξέρουν τι σημαίνει καλή μακαρονάδα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι’ αυτό έχουν φτιάξει συνταγές με μακαρόνια ακόμη και με τα λιγότερα υλικά. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε Spaghetti aglio e olio την μακαρονάδα του φτωχού! Θα βάλουμε μακαρόνια ολικής άλεσης, σκόρδο, ελαιόλαδο, μπαχαρικά, αγελαδινό βούτυρο και ζωμό από τα μακαρόνια.
Είναι μία υπέροχη μακαρονάδα του ποδαριού. Αν γυρίσεις στο σπίτι κουρασμένη από την δουλειά και θες να φτιάξεις μία εύκολη μακαρονάδα με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας, τότε η σημερινή μας συνταγή Spaghetti aglio e olio είναι για σένα.
Μπορεί να σας αρέσει επίσης και η Μακαρονάδα στο τηγάνι με κοτόπουλο της Γκόλφως. Είναι λοιπόν μία εξαιρετική συνταγή, εύκολη, ιδανική για φοιτητές, αρχάριους στην κουζίνα και πολυάσχολους. Δείτε την εκτέλεση:
Εκτέλεση για τα μακαρόνια
Στην αρχή βράζουμε τα μακαρόνια σε πολύ καλά αλατισμένο νερό. Τα βράζουμε μέχρι λίγο πριν γίνουν. Έπειτα παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το σκόρδο σε ψιλές φέτες και τις σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγα ψιλοκομμένα κοτσανάκια μαϊντανού. Βάζουμε το μπούκοβο και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο γάλακτος και ζωμό από τα μακαρόνια που βράσαμε.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό και ενώσαμε το μείγμα με τα μακαρόνια τα οποία ήταν σχεδόν έτοιμα. Βάζουμε λίγο ακόμη από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.
Tips για Spaghetti aglio e olio – Ιταλική μακαρονάδα του φτωχού
Το βούτυρο χυλώνει και αρωματίζει την μακαρονάδα. Τον ζωμό τον βάζουμε για να δέσει η σάλτσα, να σιγοβράσει και να μην είναι βαρύ το φαγητό. Μπορείτε να βάλετε τριμμένο τυρί αλλά δεν ταιριάζει τόσο.