Σουηδία: Tο πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που χτίστηκε από χιόνι και πάγο παρουσίασε τη νέα του σουίτα

28

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ιδιαίτερα, ξενοδοχεία στον κόσμο και αυτό γιατί είναι είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου από πάγο και χιόνι!

Το Σουηδικό ICEHOTEL  έχει μια νότα βασιλικής μαγείας και αυτό γιατί πρόσφατα παρουσίασε μια ολοκαίνουργια σουίτα που σχεδιάστηκε από τον πρίγκιπα Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας και τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Όσκαρ Κύλμπεργκ.

Οι τοίχοι της σουίτας είναι διακοσμημένοι με τετράγωνες πλάκες πάγου γεμάτες με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ από την οροφή κρέμεται ένας εντυπωσιακός φωτιστικός πολυέλαιος από πάγο.

Ο Φίλιπ και ο Κύλμπεργκ λένε ότι είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν στο ξενοδοχείο την αίσθηση που προκαλεί ο εορτασμός του θερινού ηλιοστασίου, μια από τις γιορτές στη Σουηδία.

«Λοιπόν, ποιος θα ήταν καλύτερος τρόπος για να δείξουμε τον αληθινό χαρακτήρα του πάγου από το να εγκλωβίσουμε τα πιο ευαίσθητα και όμορφα σουηδικά λουλούδια του καλοκαιριού σε ένα αρκτικό περιβάλλον; Για εμάς τους Σουηδούς, το μεσοκαλόκαιρο και ειδικά η νύχτα του καλοκαιριού είναι γεμάτη μύθους και θρύλους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Η σκανδιναβική φύση που μας περιβάλλει με λουλούδια και πάγο παίζει τεράστιο ρόλο στην πολιτιστική μας κληρονομιά και επηρεάζει το ποιοι είμαστε σαν Σκανδιναβοί.

«Ας ελπίσουμε ότι το όραμά μας με τη σουίτα ″Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας″ θα μας προσκαλέσει να γίνουμε μέρος της».

Ενώ στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με επωνυμίες όπως η Hästens και ο Τζορτ Γένσεν, αυτή είναι η πρώτη φορά που εργάζονται σε ένα έργο που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πάγο και χιόνι.

Το ζευγάρι επιλέχθηκε μεταξύ 32 καλλιτεχνών για να δημιουργήσουν την τελευταία έκδοση του ξενοδοχείου 2.870 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αποτελείται από 12 σουίτες τέχνης, 24 αίθουσες πάγου και μία αίθουσα τελετών αυτή τη φορά.

Από το 1989  το ξενοδοχείο χτίζεται και ξαναχτίζεται κάθε χειμώνα

Το 2016 κυκλοφόρησε το ICEHOTEL 365, μια μόνιμη τοποθεσία μέσα στο ξενοδοχείο με τεχνολογία ψύξης με ηλιακή ενέργεια. Ανοιχτό όλο το χρόνο, διαθέτει μπαρ, γκαλερί τέχνης και πολλές σουίτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό κυμαίνεται «σταθερά σε μείον 5 έως μείον 7 βαθμούς Κελσίου».

Σε όσους κάνουν κράτηση δίνονται «υπνόσακοι» και παρέχεται ένα μάθημα επιβίωσης για να προσαρμοστούν στο παγωμένο περιβάλλον τους.

Οι επισκέπτες που διανυκτερεύουν έχουν πρόσβαση στα δωμάτιά τους στις 6 μ.μ., αλλά το θερμαινόμενο κτίριο υπηρεσιών του ξενοδοχείου είναι στελεχωμένο και ανοιχτό όλο το 24ωρο, έτσι ώστε να έχουν την επιλογή να επιστρέψουν σε ζεστό περιβάλλον εάν το χρειαστούν.