Ρεβεγιόν 2020: Δείτε τι θα ισχύσει για φέτος – Τι sms θα στείλουμε στο 13033

38

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τους λοιμωξιολόγους να μας υπενθυμίζουν πώς τα πράγματα φέτος δεν θα είναι όπως τα έχουμε συνηθίσει.

Τι sms θα στέλνουμε για να μετακινηθούμε για το Ρεβεγιόν

Στο σχετικό ΦΕΚ για το ρεβεγιόν επισημαίνεται ότι στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, 31η Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου του νέου έτους θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε σπίτια, με ανώτατο όριο τα 9 άτομα που θα προέρχονται από δυο οικογένειες. Πώς θα γίνονται όμως οι μετακινήσεις για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο -γνωστό πλέον- πενταψήφιο 13033, με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο πως τα ρεβεγιόν φέτος δεν θα θυμίζουν εκείνα περασμένων ετών, επιτρέπει ωστόσο τη συγκέντρωση 9 ατόμων από δύο οικογένειες στα σπίτια για τις γιορτινές ημέρες. «Είναι θέμα που σχετίζεται με την κοινωνική ηρεμία, την ψυχολογική κατάσταση των οικογενειών, οι οποίες είναι αρκετά επιβαρυμένες το τελευταίο διάστημα», ισχυρίστηκε χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Νομίζω όμως ότι στο τέλος καθένας από εμάς, ακόμα κι αν θέλει να καλέσει κόσμο στο σπίτι του, θα σκεφτεί πρωτίστως την ασφάλειά του», προσέθεσε.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και κατά τα ρεβεγιόν και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο από τις 5:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ

Δείτε επίσης τι θα ισχύσει για τα εστιατόρια στα ξενοδοχεία τις γιορτές.