Πώς θα αποφύγετε τις ουρές στα διόδια

8

Κι όμως όσοι ταξιδεύουν με αυτοκίνητο το Πάσχα μπορούν να αποφύγουν σε μεγάλο βαθμό τις ουρές στα διόδια και να γλιτώσουν έτσι πολύτιμο χρόνο.

Η έξοδος των κατοίκων των πόλεων για το Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες με το μποτιλιάρισμα να κάνει την εμφάνισή του στους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητόδρομων και όχι μόνο.

Οι ουρές χιλιομέτρων ειδικά κοντά στους σταθμούς διοδίων είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται στην ελληνική επικράτεια σε κάθε μεγάλη εορταστική έξοδο και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία στους οδηγούς και τους επιβάτες ενός οχήματος.

Για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στα διόδια του οδικού δικτύου της ελληνικής επικρατείας, οι οδηγοί έχουν μερικούς άσους στο μανίκι τους που μπορούν να εκμεταλλευτούν για να μειώσουν τον χρόνο αναμονής σε μεγάλο βαθμό ή ακόμη και να τον εξαλείψουν.

Το πρώτο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι οδηγοί που θα εγκαταλείψουν τα αστικά τείχη τις επόμενες ημέρες είναι να προμηθευτούν από πριν ηλεκτρονικό πομποδέκτη (e-pass) ώστε να αξιοποιήσουν την αντίστοιχη λωρίδα στα διόδια.

Με τον πομποδέκτη στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου η μπάρα στη συγκεκριμένη λωρίδα ανοίγει αυτόματα και όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει ήδη και εσείς, αυτή η λωρίδα δεν παρουσιάζει ποτέ ουρά. Πλέον με τον πομποδέκτη μιας εταιρείας μπορείτε να περάσετε από όλα τα διόδια.

Αν δεν προμηθευτείτε e-pass, το επόμενο λογικό βήμα είναι να επισκεφτείτε στα διόδια τις λωρίδες με τα αυτόματα ταμεία, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικά λιγότερη κίνηση σε σχέση με τις υπόλοιπες. Σε αυτές τις λωρίδες ο οδηγός μπορεί να πληρώσει με ρευστό αλλά ακόμη πιο σημαντικά μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χρεωστική του κάρτα και να καταβάλλει το διόδιο ανέπαφα.

Η τρίτη επιλογή που έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί για να μην βρουν ουρές στα διόδια είναι να φροντίσουν να ταξιδέψουν τη σωστή ώρα της ημέρας όταν η κίνηση στους αυτοκινητόδρομος είναι μικρή.

Η συγκεκριμένη ώρα τις ημέρες της εξόδου των εκδρομέων από τις πόλεις είναι είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ. Προτιμήστε να ταξιδέψετε την ώρα της ημέρας που ταιριάζει καλύτερα με το δικό σας το ωράριο και μην ταξιδέψετε βράδυ σε ώρες που συνήθως κοιμάστε, ακόμη περισσότερο αν δεν είναι κάτι που δεν έχετε συνηθίσει να κάνετε.

 

 

 

πηγή: carandmotor.gr