Πολιτισμός και έγκυρη ενημέρωση οι προτεραιότητες του “Αθήνα 9,84 – Θετικός ο απολογισμός του σταθμού(video)

73

Θετικός είναι ο απολογισμός του πρώτου χρόνου διοίκησης της Νίκης Αραμπατζή, της Προέδρου του Δ.Σ του ρ/δ “Αθήνα 9.84”.

Στον απολογισμό περιλαμβάνεται το νέο πρόγραμμα του σταθμού της πόλης το οποίο είναι βασισμένο σε δύο άξονες: πρώτον τα συμβαίνοντα στα όρια του Δήμου σε όλες τις γειτονιές και δεύτερον τα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη με απώτερο στόχο να επιτευχθεί ο σταθμός να γίνει δίαυλος πολιτισμού υπηρετώντας και ενισχύοντας το δημοτικό του ρόλο.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Αραμπατζή, εναρμονίζεται πάντα με την επικαιρότητα υπό την έγκαιρη, έγκυρη και ψύχραιμη ματιά του έμπειρου δημοσιογραφικού προσωπικού. Επιπλέον, η πρόεδρος αναφέρει:

“Δημιουργήσαμε νέο site και social media με 12 ώρες εκπαίδευσης του προσωπικού. Αλλάξαμε εταιρική ταυτότητα μετά από 10 χρόνια κατ’ επιταγή των κανόνων αγοράς των ΜΜΕ. Αντικαταστήσαμε το λογισμικό τεχνικού εξοπλισμού μετά από 16 χρόνια λειτουργίας με κόστος μειωμένο κατά 85%. Εκσυγχρονίσαμε πομπούς και link στον Υμηττό μετά από 12 χρόνια. Εντάξαμε το κτήριο του Αθήνα 9.84 στα ακίνητα που θα αναβαθμίσει ενεργειακά κατά προτεραιότητα η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Συμμορφώσαμε όλο το πλαίσιο της λειτουργίας της επιχείρησης με βάση την κείμενη νομοθεσία. Ξεκινήσαμε ενέργειες απογραφής παγίων μετά από 10 χρόνια και ταυτόχρονα εργασίες μηδενισμού του παθητικού της επιχείρησης. Αυξήσαμε τα έσοδα σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό 500%.”.

Οι δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

“Ήμασταν η πρώτη δημοτική επιχείρηση που από το τέλος Φεβρουαρίου πήρε μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με εφαρμογή τηλεργασίας, διοικητικά συμβούλια και υπηρεσιακές συσκέψεις με τηλεδιάσκεψη προληπτική θερμομέτρηση και διανομή υγειονομικού υλικού στους εργαζόμενους με μάσκες και αντισηπτικά”, προσθέτει και συνεχίζει : Παράλληλα δημιουργήσαμε σε 18 γλώσσες ενημερωτικά σποτ πρόληψης κατά του κορωνοϊού για τους αλλοδαπούς συμπολίτες μας.”

Δίπλα στους καλλιτέχνες

“Τέλος συμβάλλαμε ουσιαστικά στο κίνημα Support Art Workers μέσω δύο αξόνων: πρώτον στους μουσικούς και τραγουδιστές δημιουργώντας 10 νέα τραγούδια με επίκεντρο την Αθήνα και δεύτερον στους ηθοποιούς με αφηγήσεις διηγημάτων από το τέλος Μάϊου μέχρι το τέλος Ιουλίου. Όλα αυτά συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε, τονίζει η Νίκη Αραμπατζή και προσθέτει: “Η χρονιά που έρχεται θα συνεχίσει το ίδιο δυναμικά παρά τη συγκυρία της πανδημίας την οποία φυσικά και δεν αντιμετωπίζουμε φοβικά. Προσαρμοζόμαστε γρήγορα στα νέα δεδομένα και ενισχύουμε κλάδους που επλήγησαν περισσότερο όπως για παράδειγμα τους καλλιτέχνες με ένα δυνατό project που θα συζητηθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς και δημοτικούς υπαλλήλους για την άμεση και έμμεση αλλά ουσιαστική στήριξη τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια”.

Να σημειώσουμε ότι το ραδιόφωνο έχει μεταμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο και καθημερινά προσελκύει ολοένα και περισσότερους ακροατές. Μάλιστα, σχετική έρευνα κατατάσσει τον Αθήνα 9,84 τρίτο σε ακροαματικότητα μεταξύ των ενημερωτικών εκπομπών του ραδιοφώνου. Από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ενημέρωση, και σε ο,τι συμβαίνει στην πόλη με αρκετή μουσική ταυτόχρονα. Από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν ο πολιτισμός και τα δρώμενα στην πόλη.