Παρίσι: Φωταγωγήθηκε ενόψει Χριστουγέννων η Champs-Élysées – Για πρώτη φορά χωρίς κόσμο

53

Η πόλη του Παρισιού φόρεσε τα γιορτινά της και κόκκινα λαμπάκια φώτισαν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων ως την Αψίδα του Θριάμβου, εν όψει των Χριστουγέννων.

Εξαιτίας του Lockdown, η προσέλευση στο σημείο δεν επιτρεπόταν και έτσι ο δρόμος ντύθηκε στα γιορτινά κάτω από απόλυτη ησυχία.

Η δήμαρχος Παρισιού, Αν Ινταλγκό, μαζί με την τραγουδίστρια Λουάν, τη «νονά» εφέτος του φωτισμού της πόλης, πάτησαν το κουμπί και άναψαν περισσότερα από 70.000 λαμπάκια κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων.

Η τελετή φωταγώγησης της γαλλικής πρωτεύουσας αποτελεί συνήθως πόλο έλξης για χιλιάδες Παριζιάνους, που κατεβαίνουν στο κέντρο του Παρισιού προκειμένου να παρακολουθήσουν τα δεκάδες πλατάνια δεξιά και αριστερά του δρόμου να φωταγωγούνται και να δίνουν κατακόκκινο χρώμα και εορταστικό τόνο στην πόλη. Ωστόσο, φέτος οι Παριζιάνοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή από το διαδίκτυο σε live streaming, ενώ η επιτροπή των Ηλυσίων Πεδίων τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη φωταγώγηση του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, όποιος το επιθυμούσε μπορούσε να εγγραφεί στην ιστοσελίδα της τελετής και να αναλάβει ένα από τα χιλιάδες λαμπάκια. Την ώρα της φωταγώγησης πατούσε κι εκείνος ένα ψηφιακό κουμπί, το οποίο και αντιστοιχούσε στο δικό του λαμπάκι. Την ώρα της φωταγώγησης,  μέσα από μια ειδική εφαρμογή, κάθε λαμπάκι έβγαζε ένα «συννεφάκι» στο οποίο και αναγραφόταν το όνομα του δημότη που ανέλαβε να το ανάψει!