Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων: Συναντήσεις στην Αθήνα με ΞΕΕ και Κεφαλογιάννη

32

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) υπό την ηγεσία του Προέδρου, κ. Θάνου Μιχαηλίδη, και του Γενικού Διευθυντή, κ. Φιλόκυπρου Ρουσουνίδη, είχε συνάντηση στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο, κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), όπου συζήτησαν τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον τουριστικό τομέα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΥΞΕ συναντήθηκαν με την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδος, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με την οποία ανταλλάγησαν απόψεις για τις κοινές προκλήσεις που αφορούν την τουριστική βιομηχανία, αλλά και τους κοινούς στόχους που μπορούν να επιτευχθούν. Παράλληλα, τέθηκαν στο τραπέζι προτάσεις για πιθανές κοινές δράσεις, που στόχο έχουν τη βιωσιμότητα και την αειφορία στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στο ΞΕΕ, έγινε τελετή παράδοσης από τον Πρόεδρο του ΞΕΕ και της HOTREC, στον ΠΑΣΥΞΕ, του υλικού του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Φιλοξενία ΜΟΥ” που διδάσκεται στις μαθήτριες και τους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων στην Ελλάδα. Το μάθημα της Φιλοξενίας αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και από τη φετινή χρονιά διδάσκεται σε ελληνικές τάξεις.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι μια πρώτη επαφή των μαθητριών και των μαθητών με τις έννοιες της φιλοξενίας, της επιχειρηματικότητας, της αποδοχής και της συμπεριληπτικότητας, της καινοτόμου και φιλικής προς το περιβάλλον επιχειρηματικής ανάπτυξης στον χώρο της φιλοξενίας, αλλά και μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα της φιλοξενίας και των ευκαιριών σταδιοδρομίας που αυτά παρέχουν.

Στόχος του ΠΑΣΥΞΕ είναι να υποβάλει το προαναφερόμενο Πρόγραμμα ενώπιον της Υπουργού Παιδείας και του Υφυπουργού Τουρισμού της χώρας μας, για αντίστοιχη αξιοποίηση του στα Δημοτικά μας Σχολεία, με απώτερο στόχο να μπουν οι βάσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, να διευρυνθούν σημαντικά οι ορίζοντες και ο αριθμός των ευκαιριών που έχει στην διάθεση της η νέα γενιά και να εξοικειωθούν με την έννοια της φιλοξενίας.