Οι φιναλίστ για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2024

12

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε τις έξι πόλεις που διεκδικούν το  βραβείο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού για το 2024.

Αυτή η διάκριση απονέμεται σε πόλεις που επιδεικνύουν εξαιρετική δέσμευση για την προώθηση του βιώσιμου και καινοτόμου τουρισμού. Το βραβείο όχι μόνο αναγνωρίζει την αριστεία αλλά ενθαρρύνει και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Οι φιναλίστ, που επιλέχθηκαν από 30 υποψηφίους σε 17 χώρες, περιλαμβάνουν τις πόλεις Bremerhaven (Γερμανία), Cork (Ιρλανδία), Δουβλίνο (Ιρλανδία), Γένοβα (Ιταλία),  Helsingborg (Σουηδία) και San Sebastián (Ισπανία). Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και ο κατάλογος των φιναλίστ επεκτάθηκε σε έξι από τους αρχικά προγραμματισμένους τέσσερις λόγω ισοβαθμίας.

Οι πόλεις Έσσεν (Γερμανία), Γκντίνια (Πολωνία), Οντένσε (Δανία), Πάντοβα (Ιταλία) και Πάρμα (Ιταλία) έχουν κερδίσει τη θέση των επιλαχόντων πόλεων.

Οι επιλεγμένοι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τώρα τις καινοτόμες προτάσεις τους σε μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του νικητή της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού για το 2024.

Η βραβευμένη πόλη θα επωφεληθεί από εκτεταμένη υποστήριξη στο branding και στην επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης διαφημιστικών εκστρατειών και δράσεων για την ενίσχυση της προβολής της στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Από την έναρξή του θεσμού το 2018, ο διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού ήταν μια σημαντική πλατφόρμα, που προβάλλει πόλεις που έχουν υιοθετήσει πρακτικές έξυπνου τουρισμού. Προηγούμενοι νικητές όπως η Σεβίλλη, η Βαλένθια, η Μάλαγα και το Ελσίνκι έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση για τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τις έξυπνες στρατηγικές τους στον τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι για το 2023 ως Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Έξυπνου Τουρισμού επελέγησαν η Πάφος μαζί με τη Σεβίλλη.

Αυτή η πρωτοβουλία της ΕΕ επιβραβεύει τις πόλεις για τις προόδους τους στην προσβασιμότητα, την ψηφιοποίηση, τη βιωσιμότητα και την πολιτιστική κληρονομιά και δημιουργικότητα, προωθώντας τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη και την ανταλλαγή επιτυχημένων στρατηγικών και πρακτικών.

πηγή: tornosnews