Η φθινοπωρινή και χειμερινή τουριστική περίοδος στο επίκεντρο της συζήτησης Κικίλια- ΣΕΤΕ

71

Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη συνέχιση της τουριστικής δραστηριότητας κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, οι δράσεις για την προετοιμασία της επόμενης θερινής σεζόν, αλλά και η μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα, ήταν ορισμένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, του Προεδρείου του ΣΕΤΕ και των εκπροσώπων των πανελλήνιων κλαδικών ενώσεων – Μελών του Συνδέσμου.

“Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Πράγματι, η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα παγκοσμίως, και σε εμάς, στον τουρισμό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και συμπλήρωσε:  “Είμαστε εδώ να συνεργαστούμε με τον κοινωνικό μας εταίρο, θεσμικό φορέα, τον ΣΕΤΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να ξαναβάλουμε αυτή την τεράστια και ισχυρή μηχανή στις ράγες”.

Επιπλέον, ο Β. Κικίλιας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ανέφερε ότι “είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση σε ένα ακόμα ασταθές παγκόσμια τοπίο λόγω της πανδημίας. Eίμαστε εδώ για να εργαστούμε ομαδικά, συνολικά και νομίζω ότι, αν και εφόσον αυτό γίνει, θα έρθουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Γ. Ρέτσος, δήλωσε: “Πρώτη συνάντηση σήμερα του Προεδρείου του ΣΕΤΕ και των εκπροσώπων των 14 πανελληνίων οργανώσεων-μελών του με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια. Να συζητήσουμε καταρχάς για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, μια δεύτερη πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό και για τις άμεσες προκλήσεις που έχουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα, που θέλουμε και νομίζω ότι μπορούμε με τους κατάλληλους χειρισμούς να συνεχίσει η τουριστική δραστηριότητα όχι μόνο το φθινόπωρο, αλλά και το χειμώνα. Να θυμίσω ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές από το Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας. Από εκεί και πέρα, να δούμε και τις προκλήσεις του μέλλοντος, διότι η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει και θα γυρίσουμε στα προβλήματα που είχαμε εντοπίσει ήδη από το 2019 για τον τουρισμό. Πρέπει, λοιπόν, να συζητήσουμε θέματα στρατηγικής μακροπρόθεσμα, για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί το προϊόν μας, αλλά και το τι κινήσεις πρέπει να γίνουν στην ενίσχυση των υποδομών, προκειμένου ο τουρισμός να μπει πάλι σε μία νέα μεγάλη αναπτυξιακή περίοδο. Αυτό θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης και ελπίζουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία.”