Νέα μέτρα από σήμερα: Τέλος οι όρθιοι σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης

39

Αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης λειτουργούν από σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το μέτρο αυτό λαμβάνεται ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε «να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση».

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως:

– από Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και όρους χωρητικότητας, όπως τους έχει θέσει το αρμόδιο υπουργείο

– Οι παραβάτες θα έχουν άμεσα ποινή με αναστολή δραστηριότητας την αμέσως επόμενη ημέρα

-Πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επομένη για 7 ημέρες του καταστήματος για χώρους άνω των 2.000 τμ

-Πρόστιμο 2.000 ευρώ για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ και άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες.

– Σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρχει ενιαίο πρόστιμο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επομένη και για 15 ημέρες.

– Τέλος, σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση», παραπέμποντας πιθανότατα σε υλικό το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί από τα social media, όπως άλλωστε συνέβη σε κέντρα διασκέδασης των νοτίων προαστίων.