Τα χιονισμένα Ιμαλαΐα από ψηλά – Η φωτογραφία της NASA που έγινε viral

13

‘Εχει ύψος 8.849 μέτρα, και εάν βρεθείτε στο Νεπάλ, θα το δείτε σίγουρα! Το Έβερεστ είναι η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή της το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν βλέπατε μία φωτογραφία από ψηλά θα το αναγνωρίζατε;

Μία εκπληκτική εικόνα μας χάρισε ο αστροναύτης της ΝASA Μαρκ Βάντε Χέι, ο οποίος τράβηξε το Έβερεστ ενώ βρισκόταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) σε ύψος περίπου 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

«Ο στόχος μου για το 2022 είναι να βγαίνω έξω όσο περισσότερο γίνεται», έγραψε στο Twitter ο αστροναύτης. «Τουλάχιστον όταν προσγειωθώ. Μπορείτε να βρείτε το Έβερεστ σε αυτή τη φωτογραφία;», τόνισε.

Μετά από αυτή την ανάρτηση, το Twitter, πήρε “φωτιά”, με τους χρήστες να σχολιάζουν. Πολλοί βρήκαν τη σωστή απάντηση ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύτηκαν αρκετά. Η εικόνα που μοιράστηκε ο Βάντε Χέι δείχνει τα ογκώδη Ιμαλάια καλυμμένα με χιόνι.

Από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τα Ιμαλάια μοιάζουν με ρίζες δέντρων που απλώνονται στο έδαφος. Άν κοιτάξετε προς τη μέση της εικόνας, θα εντοπίσετε το Έβερεστ.