Μπισκότα παλμιέ: Το γλύκισμα που μας στέλνει απευθείας… Παρίσι

401

Τα παλμιέ παίρνουν το όνομά τους από τη γαλλική λέξη για τον φοίνικα (palmier). Η προέλευσή τους είναι κατά πάσα πιθανότητα από τη Βιέννη.

Οι Γάλλοι εμπνεύστηκαν και αποθέωσαν αυτά τα μπισκότα σφολιάτας, στις αρχές του 20ου αιώνα και στολίζουν ακόμα και σήμερα κάθε βιτρίνα φούρνου η ζαχαροπλαστείου σε δεκάδες συνδυασμούς και γεύσεις.

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

100 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα

1 αυγό, για το άλειμμα

Ζάχαρη καστανή, για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Απλώνουμε με ένα κουτάλι την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.

2 Πάνω από την πραλίνα πασπαλίζουμε παντού τα φουντούκια και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό από τη μικρή πλευρά και μόλις φτάσουμε στη μέση ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό την απέναντι μικρή πλευρά.

3 Τυλίγουμε τη σφολιάτα με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου.

4 Αφού παγώσει αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια χτυπημένο αυγό.

5 Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε κάθετες λεπτές φέτες πάχους 1.5 εκ. και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

6 Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια της κάθε φέτας και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

8 Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

(συνταγή από giorgostsoulis.com)