Μεγάλος Περίπατος: Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας στους δρόμους της Αθήνας – Πως θα αποφύγετε το μποτιλιάρισμα

38

Έντονα προβλήματα παρατηρούνται και σήμερα στους δρόμους που οδηγούν προς το κέντρο της πόλης, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για τον Μεγάλο Περίπατο.

Μποτιλιάρισμα σημειώνεται στην Βασιλίσσης Σοφίας, κυρίως στην κάθοδο, από το ύψος της Πλατείας Μαβίλης έως και την Πλατεία Συντάγματος, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην κάθοδο της Βασιλίεως Κωνσταντίνου. Στην οδό Αρδηττού, από το ύψος του Καλλιμάρμαρου έως και την Αθανασίου Διάκου, παρατηρούνται τα πιο πολλά προβλήματα, ενώ έντονη κίνηση υπάρχει και στην οδό Καλλιρόης.

Έντονη κίνηση και στην Βασιλίσσης Αμαλίας, αλλά και στην οδό Πανεπιστημίου – από την Πλατεία Συντάγματος μέχρι και τα Προπύλαια – καθώς οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, και οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.

Επίσης, πολλά προβλήματα σημειώνονται στη Λεωφόρο Κηφισίας και στη Λεωφόρο Μεσογείων. Παράλληλα, πέρα από το κέντρο της Αθήνας, μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στα ρεύματα της Εθνικής Οδού, από τη Μεταμόρφωση έως και το Αιγάλεω, αλλά και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και τη Μαρίνα Αλίμου, λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Ευρύτατη συζήτηση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκλήθηκαν χθες στην Αθήνα, από την πιλοτική εφαρμογή του “Μεγάλου Περίπατου”, απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της.

“Δεν ήταν ευχάριστο το πρόβλημα που προκλήθηκε”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες” και η Ομάδα των Επιστημόνων “παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή του έργου, όχι μέρα με τη μέρα, αλλά ώρα με την ώρα”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα μεγάλο έργο που συζητείτο επί 35 χρόνια και τώρα γίνεται και επιφέρει μεγάλες αλλαγές προς όφελος των ίδιων των κατοίκων της πόλης.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα διευθετηθούν πολλά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και παράλληλα ενημερώνονται σχετικά οι οδηγοί για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο.

Εναλλακτικές διαδρομές για τη διευκόλυνση των οδηγών

Για τη διευκόλυνση των οδηγών προτείνονται οι εξής εναλλακτικές διαδρομές:

Από Νότια Προάστια:

προς Ομόνοια

Χαμοστέρνας– Πειραιώς προς Παγκράτι– Αμπελόκηπους

α) Συγγρού – Καλλιρόης – Βασ. Κωνσταντίνου

β) Συγγρού – Πετμεζά – Καλλιρόης – Βασ. Κωνσταντίνου

προς Πλάκα

Αμαλίας (άνοδος) – Βασ. Γεωργίου – Φιλελλήνων – Αμαλίας (κάθοδος) (Όπως μέχρι σήμερα)

Από Νότια Προάστια μέσω Βουλιαγμένης:

α) Διάκου – Αμαλίας (όπως μέχρι σήμερα)

β) Αρδητού – Βασ. Κωνσταντίνου – Πλατεία Σκουζέ – Ρηγίλλης – Βασ.Σοφίας (όπως μέχρι σήμερα)

Από Βόρεια προς Κέντρο

α) μέσω Λ.Αλεξάνδρας – Πατησίων

β) μέσω Βασ.Σοφίας – Σόλωνος

γ) μέσω Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους

Από Βόρεια προς Νότια

Βασ.Κωνσταντίνου – Αρδητού – Καλλιρόης – Συγγρού (όπως μέχρι σήμερα)

Από Σύνταγμα προς Παγκράτι

α) Φιλελλήνων Σουρή – Αμαλίας – Σύνταγμα – Βασ.Σοφίας- Ριζάρη

β) Αμαλίας –Διάκου – Βουλιαγμένης- Φιλολάου (ή Α Νεκροταφείο)