Με δύο σημαντικές συνεργασίες ολοκληρώνεται η παρουσία του ΕΟΤ στην Arabian Travel Market 2022 στο Dubai

61

Η ισχυρή παρουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Arabian Travel Market (ATM) 2022 ολοκληρώνεται με δύο νέες συνεργασίες στρατηγικής σημασίας που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού στις αραβικές χώρες.

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ στο περίπτερο της Qatar Airways.

Συνεργασία του ΕΟΤ με την Qatar Airways

ΕΟΤ και Qatar Airways συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν από κοινού καμπάνια προβολής και ενημέρωσης για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία. Η καμπάνια  θα εστιάσει στο ταξίδι στην Ελλάδα με έμφαση στις μοναδικές εμπειρίες που μόνο η χώρα μας μπορεί να προσφέρει. Η καμπάνια θα απευθύνεται και σε long haul αγορές, όπως η Αυστραλία.

Η συνεργασία έρχεται σε μία περίοδο που, μετά την Αθήνα και τη Μύκονο, η Σαντορίνη γίνεται ο τρίτος προορισμός στην Ελλάδα που θα εξυπηρετείται απευθείας από την Qatar Airways. Η πρώτη πτήση για τη Σαντορίνη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα, στις 7 Ιουνίου 2022.

Από τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκη, με τον Γενικό Διευθυντή της Etihad Airway, Ahmad Deed.

Συμφωνία με WEGO MENA, μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές πλατφόρμες Μ. Ανατολής

Ο ΕΟΤ εξασφάλισε αποκλειστική συμφωνία με τη WEGΟ ΜΕΝΑ μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές πλατφόρμες στη Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. Στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας και των εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης στην χώρα μας. Η καμπάνια θα μεταδοθεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και θα απευθύνεται σε οικογένειες, ζευγάρια και ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ντουμπάι,  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης μαζί με στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν δεκάδες προγραμματισμένες συναντήσεις με παράγοντες της τοπικής αγοράς, όπως μεταξύ άλλων την Dnata Holidays, Etihad Airways, Pan World, Sharaf Travel Services, Qatar Airways, Emirates Airways, Flydubai, Emirates Holidays και άλλους. Επιπλέον την Τρίτη ο Δημήτρης Φραγκάκης παραχώρησε συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα της Μ. Ανατολής.

Ο κος Φραγκάκης, στο περίπτερο του ΕΟΤ Visit Greece, κατά της διάρκεια της ΑΤΜ 2022.

Μετά το τέλος της Έκθεσης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από δύο σχεδόν χρόνια, η Ελλάδα επιστρέφει στην μεγάλη διεθνή έκθεση ΑΤΜ στο Ντουμπάι. Είχε προηγηθεί η παρουσία του ΕΟΤ στην μεγάλη γενική έκθεση DUBAI EXPO, πριν από μερικές εβδομάδες, και τώρα βρισκόμαστε εδώ μαζί με τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Ανατολικής & Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και με σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να προωθήσουμε την χώρα μας στην αραβική αγορά.

Γενικότερα, η Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σημαντική για τον τουρισμό μας και έχουμε τη βούληση να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς που έχουμε στην περιοχή και να ανοίξουμε τις προοπτικές της. Για να έχουμε όμως αυτή την προοπτική στην αραβική αγορά χρειάζεται όσο το δυνατόν πιο συχνή παρουσία της χώρας μας και μακροπρόθεσμες συνεργασίες. Δύο από αυτές ανακοινώσαμε σήμερα,  με την Qatar και την WEGO MENA στον τομέα της προβολής της χώρας μας ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες το επόμενο διάστημα.

Εργαζόμαστε  συστηματικά για να δείξουμε τις δυνατότητες της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού και να  επιτύχουμε περισσότερο ποιοτικό τουρισμό από τη Μέση Ανατολή τα επόμενα χρόνια. Είναι ένας στόχος τον οποίο η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να καταφέρει».