Λεπτοκαρυά: Ειδική ράμπα για ΑΜΕΑ στην κατασκήνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας

147

Με στόχο να αποτελέσει πρότυπη κατασκήνωση σε όλη την Ελλάδα για άτομα με χρόνιες παθήσεις και ΑμεΑ, η κατασκήνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας στην Λεπτοκαρυά Πιερίας εξοπλίστηκε πριν από λίγες ημέρες με μία ειδική ράμπα SEATRAC για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η ράμπα τοποθετήθηκε στην παραλία μπροστά από την κατασκήνωση και αξιοποιείται ως βοηθητικός εξοπλισμός από συνανθρώπους μας με περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση τους στη θάλασσα.

Η εγκατάσταση της αποτέλεσε πρωτοβουλία της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κας. Βίκης Νάκου, ενώ ευχαριστίες απευθύνονται στον Δήμο Δίον-Ολύμπου, με τον οποίο υπήρξε συνεργασία για να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα.

Η κα. Νάκου δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην κατασκήνωση ότι “στόχος μας είναι να βοηθούμε και να διευκολύνουμε εμπράκτως τους συνανθρώπους μας να απολαύσουν τις μικρές χαρές της ζωής και φυσικά την καθαρτήρια θάλασσα, που όλοι την έχουμε ανάγκη. Ήμουν πολύ μικρή, ένα καλοκαίρι, όταν έβλεπα την προσπάθεια γονιών με παιδάκι με αναπηρία συνομήλικό μου, για να μπορέσουν να το βάλουν στη θάλασσα. Αγωνία, ιδρώτας, προσπάθεια μεγάλη, για να έχει λίγη χαρά το παιδί τους. Ποτέ δεν ξέχασα αυτή την εικόνα. Ποτέ”.

Συνολικά η κατασκήνωση της Λεπτοκαρυάς θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι περίπου 600 περιθαλπόμενους από όλα τα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κατασκήνωση της Λεπτοκαρυάς λειτουργεί με απόλυτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον COVID-19, βάσει των σχετικών οδηγιών από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην κατασκήνωση υλοποιήθηκαν φέτος εργασίες εξωραϊσμού και ανάπλασης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι εγκαταστάσεις, που έπασχαν από χρόνια εγκατάλειψη και προχειρότητα στην συντήρηση.