Οι τηγανίτες της Σάμου είναι διάσημες όχι μόνο για το χρυσαφένιο τους χρώμα, για την υπέροχη τραγανή υφή τους, αλλά και για την ευκολία στην εκτέλεση της συνταγής.
Πρόκειται για ένα πιάτο «καλωσορίσματος» που άπαξ και επισκεφθείς τη Σάμο πρέπει να δοκιμάσεις τόσο στην αλμυρή, όσο και στη γλυκιά εκδοχή τους.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει
3 φλιτζάνια στραγγισμένο γιαούρτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι. Προσθέστε το αλεύρι σιγά -σιγά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει.
Αφήνουμε για περίπου μισή ώρα το μείγμα και αφού «ξεκουραστεί» χωρίζουμε σε μερίδες (τηγανίτες) , ανοίγουμε με τον πλάστη και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
Αφού έχουμε βάλει λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και έχει κάψει, βάζουμε σιγά -σιγά τις τηγανίτες μία -μία μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν. Αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί (για να τραβήξει τα λάδια) και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Αφού τις βάλουμε σε πιατέλα μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί, ή να τις ανοίξουμε στη μέση και να βάλουμε εκεί το τυρί ή ό,τι άλλο θέλουμε. Για ένα τέλειο γλυκό σνακ πασπαλίζουμε με μέλι.
συνταγή από bovary.gr