Κροατία: Γιόρτασαν την έλευση του νέου φτιάχνοντας ομελέτα με… 2020 αυγά!

38

2020 αυγά περιείχε η γιγαντιαία ομελέτα ή φριτάτας, η οποία παρασκευάστηκε σε κροατική πόλη, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποχαιρέτησουν το προηγούμενο έτος και καλωσόρισουν το νέο.

Από νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης Πούλα, όλα ήταν έτοιμα και οι μάγειρες βρίσκονταν σε εγρήγορση, αφού, η ομελέτα προοριζόταν για τη σίτιση των χιλιάδων επισκεπτών που συμμετείχαν στο “παραδοσιακό” πάρτι αποχαιρετισμού του έτους που φεύγει και υποδοχής αυτού που έρχεται.

Ένα τεράστιο μαγειρικό σκεύος μπήκε πάνω στη φωτιά που έκαιγε για την παρασκευή της ομελέτας, η οποία εκτός από το βασικό συστατικό είχε και διάφορα άλλα “στοιχεία”, όπως λουκάνικα. Οι μάγειρες βρίσκονταν σε θέση…μάχης και έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό:

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, ο δήμος της Πούλα και οι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι χίλια γεύματα ομελέτας δόθηκαν σε όσους συμμετείχαν στο πάρτι αυτό.

Παράδοση από το 2015

Η παρασκευή ομελέτας με τον αριθμό των αυγών που αντιστοιχεί στο νέο έτος είναι μία ιδιότυπη παράδοση στην κροατική πόλη από το 2015 και έπειτα.

Η ιδέα και πρωτοβουλία των τοπικών αρχών έχει ώς στόχο την αύκηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, δίνοντας ένα διαφορετικό “χρώμα” και σίγουρα…γεύση για μια νέα χρονιά γεμάτη “λιχουδιές” σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότηας των πολιτών.