Κουκουμίτσα: Το πανέμορφο νησάκι στο οποίο πας… με τα πόδια!

3.429

Ενώνεται με τη στεριά με μία πεζογέφυρα και μπορείς άνετα να φτάσεις εκεί ακόμη και με τα πόδια! Αυτό το γραφικό νησάκι βρίσκεται απέναντι από την Βόνιτσα και γοητεύει ακόμα κι από μακρυά!

Επάνω του είναι κτισμένο εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο και αποτελεί αξιοθέατο της Βόνιτσας αλλά και την ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, παλαιότερα, τον καιρό που το νησάκι δεν το συνέδεε η γέφυρα, οι κάτοικοι της Βόνιτσας για να επισκεφθούν το εκκλησάκι, διέσχιζαν την θάλασσα με τα πόδια.

Τα καλοκαίρια η Κουκουμίτσα ζωντανεύει καθώς εκεί πραγματοποιούνται αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Παράλληλα αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για περιπάτους καθώς αλλά και ιστιοπλοϊκές επισκέψεις.

Εξωτική και πανέμορφη, διαθέτει ένα μεγαλείο ομορφιάς παρά το μικρό της μέγεθος. Ένα εκκλησάκι και μία γέφυρα συναντιούνται στο απέραντο του Αμβρακικού και μας χαρίζουν απίστευτες εικόνες. Αν βρεθείτε στην περιοχή μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση για λίγες στιγμές χαλάρωσης. Η θέα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Με σημείο εκκίνησης την πρωτεύουσα, μέσω της Ολυμπίας Οδού, θα βρεθείτε εύκολα στην Δυτική Ελλάδα και θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε όχι μόνο την Κουκουμίτσα αλλά και τις υπόλοιπες ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας.