Κωμόπολη στην Ελβετία πληρώνει 50.000 λίρες για να μετακομίσετε εκεί – Δείτε τον λόγο

106

Το Albinen, που βρίσκεται στο καντόνι του Valais, προσφέρεται να πληρώσει πάνω από 50.000 λίρες σε οικογένειες μόνο και μόνο για να μετακομίσουν στο εκπληκτικό αυτό χωριό της ορεινής ελβετικής κοιλάδας.

Η όμορφη αυτή περιοχή βρίσκεται στην πλαγιά ενός βουνού, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και τα παραδοσιακά σαλέ του έχουν θέα έναν απέραντο ορίζοντα από χιονισμένες λευκές κορυφές.

Όμως, το μικρό χωριό απειλείται με εξαφάνιση εδώ και αρκετό καιρό καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι επιλέγουν να φύγουν από την γραφική αγροτική κοινότητα για να μετακομίσουν στις γύρω πόλεις.

Πρόγραμμα για να αντιστραφεί η μείωση του πληθυσμού στο Albinen της Ελβετίας

Στα τέλη του 2020, στο χωριό υπήρχαν μόλις 243 κάτοικοι. Αλλά το σχέδιο, που ξεκίνησε το 2018, ελπίζει να ανατρέψει αυτή την τάση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια για να αντιστρέψει την τάση των ανθρώπων να εγκαταλείπουν την πόλη.

Παρά το γεγονός ότι το γοητευτικό χωριό απέχει κάτι λιγότερο από επτά χιλιόμετρα από τη λουτρόπολη Leukerbad και 35 λεπτά με το αυτοκίνητο τόσο από την πρωτεύουσα του καντονίου Sion όσο και από τη βιομηχανική πόλη Visp, η περιοχή τα τελευταία έχει αδειάσει λόγω έλλειψης θέσεων εργασίας.

Για να αντιμετωπιστεί η μείωση του πληθυσμού, λοιπόν, οι τετραμελείς οικογένειες θα λάβουν 25.000 ελβετικά φράγκα (22.440 λίρες) ανά ενήλικα και άλλα 10.000 ελβετικά φράγκα (8.975 λίρες) για κάθε παιδί.

Οι προϋποθέσεις για να μετακομίσει κανείς στο Albinen της Ελβετίας

Ενώ, όμως, η συμφωνία για πάνω από 50.000 λίρες προκειμένου να μετακομίσει κανείς σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του κόσμου είναι δελεαστική, υπάρχουν και κάποιες άλλες απαιτήσεις.

Για να σταματήσει η εγκατάλειψη της πόλης, το Albinen αναζητά… κατοίκους κάτω των 45 ετών, οι οποίοι θα είναι Ελβετοί πολίτες με άδεια διαμονής κατηγορίας C.

Εάν είστε πολίτης της ΕΕ, των ΗΠΑ ή του Καναδά, μπορείτε να αποκτήσετε την συγκεκριμένη άδεια παραμονής, εάν έχετε ζήσει στην Ελβετία για πέντε χρόνια. Για άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία, το διάστημα αυτό εκτείνεται στη δεκαετία.

Επιπλέον, απαιτείται να ζείτε σε ένα σπίτι αξίας τουλάχιστον 200.000 ελβετικών φράγκων (180.000 λιρών) και να παραμείνετε στο Albinen για 10 χρόνια. Εάν φύγετε από τη γραφική πόλη πριν από τη λήξη αυτής της περιόδου, θα πρέπει στη συνέχεια να επιστρέψετε την πληρωμή των 50.000 λιρών.

πηγή: iefimerida.gr