Κεφαλογιάννη: Κινούμαστε σε έναν καινούργιο κύκλο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού

23

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα “το αποτύπωμα του Τουρισμού στην ελληνική οικονομία” στο πλαίσιο του συνεδρίου, “Greece Talks”, που αφορά στον ελληνικό τουρισμό και διοργάνωσε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Πρώτο Θέμα και το Travel.gr.

Παρόντες ήταν θεσμικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες του τόπου που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.

Η Υπουργός Τουρισμού συμμετείχε σε συζήτηση για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, σε συνάρτηση με την ανάπτυξη της οικονομίας στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grecotel Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι ο Τουρισμός “αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα της νέας αναπτυξιακής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πυρήνα τη βιωσιμότητα, την κοινωνική συνοχή, το σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, στηρίζοντας δυναμικά ως Υπουργείο Τουρισμού τις επενδύσεις”.

Παράλληλα η Υπουργός μίλησε για τα έργα του Υπουργείου Τουρισμού που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται ήδη με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία όπως τόνισε θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού τουρισμού αλλά και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Όπως επεσήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη, το σημαντικό είναι ότι ένας κύκλος για τον Ελληνικό Τουρισμό που είχε να κάνει με το πώς λειτουργούσε κυρίως στα χρόνια της κρίσης, έχει κλείσει. Και τώρα κινούμαστε σε έναν καινούργιο κύκλο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Κλείνοντας η Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει πλαίσιο για τη λειτουργία των βραχυχρόνιων μισθώσεων.