Καβουρμάς με αυγά – Αυτή η παραδοσιακή συνταγή μας στέλνει Θράκη

256

Ο καβουρμάς, αυτό το θρακιώτικο μεζεδάκι τρώγεται κρύο σε κομμάτια με το ουζάκι ή στο τηγάνι με αυγά. Η ονομασία του προέρχεται από την τούρκικη λέξη kavourma που σημαίνει καβουρντισμένο. Είναι μαγειρεμένο κρέας βοδινό, χοιρινό, αρνί , κατσίκι ή και βουβάλι.

Πάμε να δούμε τη συνταγή με τα αυγά:

Υλικά

Για 2 άτομα

4 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια καβουρμάς
80 γραμμάρια φέτα
½ πράσινη πιπεριά
8 τοματίνια
2 κουταλιές ελιές ροδέλα
1 κουταλιά φρέσκα ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον καβουρμά σε κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τον καβουρμά μαζί με την πράσινη πιπέρια, τα τοματίνια και τις ελιές για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να ξεκινήσει να βγάζει τα αρώματα του, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κάνετε λίγο χώρο στο τηγάνι, σπάτε τα αυγά, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα αυγά να ψηθούν.
Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα, πασπαλίζετε με την φέτα, τριμμένη με τα χέρια σας, και την φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

συνταγή από www.alexandrospapandreou.gr