Στις Σέρρες έχει την τιμητική της και θα έχετε την ευκαιρία να την δοκιμάσετε σε παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής. Αυτή η αλοιφή είναι γεμάτη παράδοση!
Η παρακάτω συνταγή από το gastronomos.gr, δεν έχει πιπεριές κόκκινες, όπως οι περισσότερες πάπρικες αλοιφές, αλλά είναι πεντανόστιμη!
Υλικά
- 400 γρ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. μουστάρδα
- 200 γρ. τριμμένη φέτα
- 200 γρ. τριμμένο κασέρι
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1 καυτερή πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να αναμειχθούν και να βγάλουν τα αρώματα, και σερβίρουμε.