Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, με βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και σε μεγάλο μέρος του Αιγαίου, ισχυρούς βοριάδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας. Αντίθετα, στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται κυρίως παροδική συννεφιά.

Πιο αναλυτικά, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα στην Εύβοια, από τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία έως τις πρωινές ώρες, στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα και στη δυτική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7, τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 17 με 25 και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 26 βαθμούς Κελσίου.