Καιρός: Ήλιος και άνοδος θερμοκρασίας σήμερα

14

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 έχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 29 βαθμούς), 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 35 βαθμούς), 18 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και έως 34 βαθμούς στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Επίσης, από 19 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και ορεινά τμήματα περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, αυξημένες στα γύρω ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.